DOLAR
34,25 -0,04%
EURO
37,65 -0,06%
ALTIN
2.912,52 0,24%
BITCOIN
2.184.415,5 -1,89%

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Üyelerinin Gazze Soykırımı Açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Gazze'deki soykırımın birinci yılı dolayısıyla mesajlar yayımladı, uluslararası toplumu uyardı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:26
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:26

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Üyelerinin Gazze Soykırımı Açıklamaları

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden Gazze Soykırımı Mesajları

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılı dolayısıyla önemli mesajlar paylaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "7 Ekim 2023'ten bu yana, tam bir yıldır işgalci İsrail'in soykırımına uğrayan Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı acı nedeniyle yüreğimiz yanmaktadır." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Saldırıları ve Uluslararası Hukuk

Tunç, uluslararası hukuku hiçe sayan İsrail'in geçmişte her dinden insanın huzur içinde yaşadığı bu topraklarda temel insan haklarını yok saydığını vurguladı. Yaklaşık 42 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 100 bin kişinin yaralandığını ve milyonlarca kişinin göçe zorlandığını belirtti. "Gazze, dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline geldi." dedi.

Uluslararası Toplumun Sorumluluğu

Tunç, uluslararası kuruluşların etkisiz kaldığını ve vicdan sahibi ülkelerin işgalci liderlere karşı durmaları gerektiğini ifade etti. "Filistin davasının yanında durmak, insanlık ve tarih için bir sorumluluktur." diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu mücadelelerinin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki insani krizin sona ermesi için uluslararası hukukun uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

Bakanların Ortak Mesajları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yüzyılın alnına kara leke olarak yazılan Gazze soykırımının başladığını, kadınlar ve çocukların hunharca katledildiğini" belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise, Filistinli şair Rıfat Alareer'in hikayelerini anlatma sorumluluğuna vurgu yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM 79. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına dikkat çekerek, uluslararası kamuoyunun artık bu duruma dur demesi gerektiğini ifade etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Gazze dünyanın en büyük çocuk ve kadın mezarlığı haline geldi. İnsanlık buna ne zaman 'dur' diyecek?" sorusunu yöneltti.