DOLAR
34,16 0,17%
EURO
37,86 0,04%
ALTIN
2.905,26 0,67%
BITCOIN
2.056.731,55 1,21%

Danimarka'dan Filistin Meselesine Askeri Müdahale Önerisi

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, iki devletli çözüm için uluslararası askeri müdahaleyi gündeme getirdi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:31
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:31

Danimarka'dan Filistin Meselesine Askeri Müdahale Önerisi

Danimarka'nın Askeri Müdahale Çağrısı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Orta Doğu'daki mevcut duruma dikkat çekerek, uluslararası askeri müdahalenin Filistin meselesinde iki devletli çözümü sağlamak için önemli bir adım olabileceğini savundu.

Çözüm İçin Zorunlu Adım

Ritzau haber ajansına göre, Frederiksen, "Orada olup bitenlere görünürde bir çözüm yok ve olayların devam etmesine izin vermenin bir anlamı yok." diyerek mevcut belirsizliğin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirtti.

Uluslararası Toplumun Rolü

Başbakan, "İki devletli çözüm yalnızca uluslararası toplum bunun artık güç kullanarak dayatılması gerektiğini açıklarsa mümkündür." ifadesini kullandı.

Askeri Müdahale Olasılığı

Askeri müdahalenin mümkün olup olmadığı konusunda Frederiksen, "Evet, mümkündür. Uluslararası toplum diğer çatışmalara müdahale etti ve bazı şeyleri empoze etmeyi başardı." değerlendirmesini yaptı.

Danimarka'nın Filistin'e Desteği

Bunun yanı sıra, Danimarka hükümeti mart ayında Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yıllık 105 milyon Danimarka kronu (yaklaşık 15,3 milyon dolar) kadar yardım göndermeyi planladığını belirtmişti.

Parlamentoda Reddedilen Tasarı

Öte yandan, Danimarka Parlamentosu, mayıs ayında gerekli ön koşulların sağlanmadığını öne sürerek Filistin'in devlet olarak tanınmasına dair yasa tasarısını geri çevirmişti.