DOLAR
34,27 -0,08%
EURO
37,66 -0,1%
ALTIN
2.913,31 0,22%
BITCOIN
2.182.655,87 -1,77%

DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü İzmir'de Yakalandı

Dikili'de jandarma uygulama noktasında yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi E.Y, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası mevcut.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:29

DHKP-C Üyesi Firari Hükümlü İzmir'de Yakalandı

Dikili'de Terör Operasyonu

İzmir'in Dikili ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda, aranan bir teröristi yakaladı.

Kaçmaya Çalışıyordu

Olay, 6 Ekim tarihinde, Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması sırasında gerçekleşti. Jandarma uygulama noktasında, E.Y. isimli şahıs, üzerinde yapılan kontroller sırasında panikleyerek araçtan atlayıp kaçmaya çalıştı.

Hakkında Kesinleşmiş Ceza Var

E.Y’nin kimlik bilgileri incelendiğinde, DHKP-C terör örgütüne üye olduğu ve ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile arandığı belirlendi.

Patlayıcılar Ele Geçirilmişti

2005 yılında İstanbul'da düzenlenen bir operasyonda E.Y.'nin ikametinde bomba düzeneği ve patlayıcı madde ele geçirilmişti. Yakalanmasının ardından, jandarma tarafından gerekli işlemleri tamamlandı ve cezaevine teslim edildi.

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven...

İzmir'in Dikili ilçesinde 6 Ekim'de jandarma tarafından yürütülen Türkiye Huzur ve Güven Uygulaması esnasında araçtan atlayarak kaçmaya çalışan E.Y, ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Kimlik sorgusunda terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu ve hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı bulunduğu belirlenen E.Y, işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.