DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

Dilan ve Engin Polat Davasında Hapis Cezası ve Beraat Kararı

Dilan ve Engin Polat'ın komşu darbetme davasında, Engin Polat'a hapis cezası verildi, Dilan Polat beraat etti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:36
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:36

Dilan ve Engin Polat Davasında Hapis Cezası ve Beraat Kararı

Dilan ve Engin Polat Çiftinin Yargılandığı Davada Sonuç Açıklandı

Dilan ve Engin Polat çiftinin, park meseleleri yüzünden tartıştıkları komşularına yönelik darp iddialarıyla yargılandıkları dava sona erdi.

Cezalar ve Beraat Durumu

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, sanıkların avukatları ve cumhuriyet savcısı hazır bulundu. Daha önceki celsede sunulan mütalaasını tekrarlayan savcı, tarafların uzlaştığını ve şikayetin olmadığını belirtti. Polat çiftinin avukatı, müvekkilleri için beraat talep etti.

Hakim, Engin Polat'a "gece vakti birden fazla kişi ile konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası verdi. Cezası ertelenerek, 2 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Engin Polat hakkında "hakaret, yaralama ve tehdit" suçlarından ise müştekinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düşme kararı alındı.

Dilan Polat hakkında da aynı gerekçe ile "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlamaları düştü. Ayrıca, Dilan Polat, mağdur Esra A'ya yönelik "tehdit" suçundan beraat etti.

Olayın Geçmişi ve İddianame Detayları

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, 2 Haziran 2023'te Engin Polat'ın doğum günü vesilesiyle bir parti düzenlendiği, partideki bir misafirin bebeğinin rahatsızlandığı ve aracına yöneldiği belirtildi. Aracın önünde başka bir araç bulunması üzerine Engin Polat, komşusu Metin S.A'ya giderek yardım istemiş, ancak evde bulamayınca, oğlu ile karşılaşarak tartışmış ve iddialara göre tehdit ve darp eyleminde bulunmuşlardı.

İddianamede, Dilan Polat'ın "hakaret, yaralama, birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından toplam 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat'ın ise aynı suçlardan 11 yıl 4 aya kadar hapsi istenmişti.