DOLAR
34,16 0,12%
EURO
37,84 0,03%
ALTIN
2.921,7 0,17%
BITCOIN
2.076.000,77 0,11%

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki Tahliye Planları Hakkında Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki olumsuz şartlar için vatandaşların tahliyesine yönelik alternatif hazırlıklar yapıldığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 18:36
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 18:36

Dışişleri Bakanlığı'ndan Lübnan'daki Tahliye Planları Hakkında Açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan Önemli Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunun kötüleşme olasılığı nedeniyle, vatandaşlarının tahliyesi için alternatif planlar oluşturduğunu duyurdu.

Güvenlik Durumuna Dikkat Çekildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Lübnan'daki güvenlik koşullarının daha da kötüleşmesi ihtimali bulunmaktadır. Bu kapsamda, Lübnan'daki vatandaşlarımız için planlamalar, ilgili kurumlarla iş birliği içinde yapılmıştır" ifadesi yer aldı.

Koordinasyon ve Destek Merkezi

Açıklamada, süreci yönetmek üzere bir Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi kurulduğu bildirildi. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı yetkililerinden oluşan bir ekibin sahtaki çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Başvurular İçin İletişim Bilgileri

Olası tahliyeye katılmak isteyen vatandaşların başvurularını, 7/24 hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi (+90 312 292 29 29) üzerinden yapmaları gerektiği kaydedildi. Ayrıca, Lübnan'daki vatandaşların tahliye süreci hakkında Bakanlık ve Beyrut Büyükelçiliği'nin duyurularını yakından takip etmeleri gerektiği vurgulandı.

Uluslararası Destek Çalışmaları

Açıklamada, diğer ülkelerin vatandaşlarının Türkiye üzerinden tahliyesi için de gerekli hazırlıkların yapıldığı, şu ana kadar destek talep eden 20'ye yakın ülkeyle iş birliği içinde olunduğu bilgisi verildi.

Askeri Hazırlıklar

Diplomatik kaynaklar, olası tahliye operasyonunda kullanılacak askeri kargo uçakları ve gemilerin hazır beklediğini belirtirken, süreçle ilgili gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini belirtti.