DOLAR
34,21 0,08%
EURO
37,87 -0,06%
ALTIN
2.922,29 0,09%
BITCOIN
2.100.926,35 -0,78%

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi ile İş Birliği Görüşmeleri Gerçekleştirdi

Ali Erbaş, Kazakistan'daki Dini İdaresi yetkilileriyle bir araya gelerek iş birliği alanlarını masaya yatırdı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 18:02
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 18:02

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi ile İş Birliği Görüşmeleri Gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Kazakistan Ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Naurızbay Taganuly ile bir araya geldi. Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşlerinden Sorumlu Kurum Başkanları 5. Toplantısı için Kazakistan'da bulunuyor.

Yeni Bina Ziyareti ve İkili Görüşmeler

Erbaş, temaslarının ilk gününde Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi'nin yeni bina açılışını gerçekleştirdi. Taganuly, Erbaş’a binanın tanıtımını yaparak Kurum'un yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi sundu. İkili görüşmelerde, Taganuly, "Ata toprakları Kazakistan'a hoş geldiniz." diyerek Erbaş'a teşekkür etti.

İş Birliği ve Yayınlar Üzerine Anlaşmalar

Taganuly, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliğinin süreceğini belirterek, yayınların Kazakçaya çevrilmesi gibi projeler üzerinde duracaklarını ifade etti. Erbaş, "Bizim kütüphanelerimizdeki eserlerin pek çoğunun yazarları bu topraklarda yetişmiştir. Buradaki zengin tarihimizi unutmadan, ortak kültürel değerlerimizi koruyarak ilerlemeliyiz." dedi.

Dini Bilgiyi Ulaşma Vurgusu

Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi'nin çalışmalarını takdir ederek, "Sahih dini bilgiyi topluma doğru bir biçimde ulaştırmalıyız. Türkiye'nin bu alandaki deneyimlerini Kazakistan ile paylaşmaya her zaman hazırız." şeklinde konuştu. TDT toplantılarının tecrübe paylaşımına katkı sağladığını belirtti.

Kitap Tercümesi ve Kültürel Etkileşim

Görüşmelerin sonunda, Prof. Dr. Ahmet Özel tarafından kaleme alınan ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayımlanan "Hanefi Fıkıh Alimleri ve Diğer Mezheplerin Meşhurları" adlı eserin Kazakça tercümesinin kurdele kesimi etkinliği gerçekleştirildi. Bu faaliyet, iki ülke arasındaki kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor.