DOLAR
34,16 0,2%
EURO
37,74 0,34%
ALTIN
2.913,42 0,4%
BITCOIN
2.055.484,67 1,27%

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Birlik Çağrısı

Ali Erbaş, Gazze'deki saldırılara karşı Müslümanların bir araya gelerek zulme dur demesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 16:25
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:40

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Filistin İçin Birlik Çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı'nın Filistin Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Filistin'deki durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gazze'deki Soykırıma Dikkat Çekti

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırıları kınayan Erbaş, "Bu soykırımın bir an önce son bulması için tüm Müslümanların güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Bu zulme dur demenin vaktinin geldiğini yinelemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kazakistan Temasları

Erbaş, Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı'na katıldı. Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Toplantılar önemli işbirliğine vesile olmaktadır" dedi.

Müslümanların Birliği

57 İslam ülkesinin yanı sıra yaklaşık 2 milyar Müslümanın varlığına dikkat çeken Erbaş, "Bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Katliamı Lanetledi

Gazze'deki katliamın bir yıldır devam ettiğine vurgu yapan Erbaş, şu şekilde devam etti: "İşgalcilerin ve zalimlerin soykırımını buradan tekrar lanetliyorum. Bu zulme, bu soykırıma dur demek için bütün Müslümanların birleşmesi gerektiğini buradan ifade ediyorum."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Diyanet İşleri ve Dini İdare Başkanları Konseyi 5. Toplantısı için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.