Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Huriye Martı'nın Açıklamalarına Yanıt

Diyanet, Huriye Martı'nın ifadelerinin çarpıtıldığını belirtti ve hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 20:13
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 20:13

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Huriye Martı'nın Açıklamalarına Yanıt

Diyanet'ten Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın Diyanet TV'de yapmış olduğu açıklamaların yanlış bir şekilde sunulduğunu duyurdu.

Yanlış Anlaşılmalar ve Yalnızca Popüler Olumsuzluklar

Martı, Diyanet TV'de yayınlanan bir programda Allah'ın "eş-Şekür" ismini açıklarken yaptığı ifadelerin, bazı görsel ve basılı medya ile sosyal medya platformlarında bağlamından koparılıp çarpıtıldığını ifade etti.

Gerçekten Uzak İddialar

Sosyal medya üzerinden yayılan ve Martı'nın "Fakirler zenginlere özenirse, şükretmezse, nankör ise asla bu dünyada mutlu olamaz." şeklinde bir açıklama yaptığına dair haberler, tamamen asılsız bulundu. Diyanet, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Programın Teması

Diyanet TV'nin "Esma'dan İnsana" programında, Huriye Martı'nın katıldığı 23. bölümde, insanların şükretme ahlakı üzerinde duruldu. Programda, elindeki nimetlerin kıymetini bilmenin önemi, nankörlük ve kıskançlığın reddi konuları işlendi.

Çarpıtmaların Aslına Hizmet Etmemesi

Program boyunca 'zengin' ve 'fakir' gibi kelimelerin kullanılmadığına dikkat çekilirken, her insan için hamd, şükür ve teşekkürün İslami bir erdem olduğu vurgulandı. Diyanet, bu bağlamda yapılan yanlış ve yanıltıcı haberlere karşı hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.