DOLAR
34,23 -0,05%
EURO
37,58 -0,07%
ALTIN
2.909,26 0,03%
BITCOIN
2.160.462,73 -0,12%

Diyarbakır'daki Çocuklar İçin Psikolojik Destek Projesi Başlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Narin Güran'ın kuzenlerine yönelik psikolojik destek çalışmaları başlattı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 09:40
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 09:40

Diyarbakır'daki Çocuklar İçin Psikolojik Destek Projesi Başlatıldı

Diyarbakır'da Psikolojik Destek Çalışmaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın uzmanları, Diyarbakır'da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran'ın kuzenlerinde kaygı ve korku vakaları tespit etti.

Özel Ekip Kuruldu

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından verilen talimat doğrultusunda, bakanlık psikologları ve danışmanları, Narin'in 18 yaş altındaki 14 kuzeniyle görüşerek onların durumunu değerlendirdi.

Psikososyal Destek Çalışmaları

Tavşantepe Mahallesi'nde yapılan psikososyal destek hizmetleri kapsamında, 7-13 yaş arasındaki 50 çocuğa destek sunuldu. Yapılan ön raporun ardından, çocukların psikolojik durumlarının derinlemesine incelenmesi için yeni bir ekip oluşturuldu.

İlk Gözlemler ve Sonuçlar

Özel ekip, çocukların sosyal uyum süreçlerini izleyerek, bazı kuzenlerin olay nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını belirledi. Özellikle küçük çocuklarda kaygı ve korku duygu durumunun baskın olduğu gözlemlendi.

Danışmanlık ve Eğitim Desteği

Bazı kuzenlerin, sosyal baskılardan dolayı eğitimlerine devam edemediklerini bildirmesi üzerine, bu çocukların düzenli takip edilmesi gerektiği vurgulandı. İlçe milli eğitim müdürlüğü ile iletişime geçilerek devamsızlık yaşayan çocuklar için destek sağlanması hedeflendi.

İyileşme Süreci ve Normalleşme

Sağlanan psikolojik desteklerin ardından bazı kuzenlerin durumunun iyileştiği bildirilirken, çocukların eğitim hayatına devam etmelerinin, normalleşme süreçlerinde önemli bir rol oynayacağı belirtildi.

Ekibin köydeki çalışmaları devam ederken, daha kapsamlı çalışmaların soruşturmanın sona ermesinin ardından başlayacağı ifade edildi.