DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

Doğan Bekin: Gazze'deki Baskı ve Şiddet Politikalara Dikkat Çekti

Yeniden Refah Partisi'nden Doğan Bekin, Gazze'deki insani durumu ve ABD'nin tavrını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:05
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:05

Doğan Bekin: Gazze'deki Baskı ve Şiddet Politikalara Dikkat Çekti

Doğan Bekin: Gazze'deki Baskı ve Şiddet Politikalara Dikkat Çekti

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, İsrail'in Filistin üzerindeki saldırılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bekin, Gazze Şeridi’nde bir yıldır devam eden şiddet ve baskı politikalarına dikkat çekti.

Filistinlilerin Yaşadığı Zor Süreç

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Bekin, "İşgal altındaki Filistin topraklarında zor şartlar altında yaşayan Filistinliler üzerinde 1948'den bu yana sürdürülmekte olan baskı ve şiddet politikaları, maalesef Gazze'de de bir yıldan uzun süredir tüm yıkıcılığıyla devam etmektedir," dedi.

ABD'nin Tutumu Eleştirildi

Bekin, Amerika Birleşik Devletleri'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Gazze’deki katliamları durdurmaya yönelik girişimlere karşı sergilediği tutumun insani ve ahlaki açıdan kabul edilemez olduğunu belirtti. Kendisinin yaptığı açıklamada, "ABD'nin, tarihte Kızılderililere karşı benzer soykırım uygulamaları gerçekleştirdiğini hatırlatarak siyonist İsrail'in BMGK’deki koruyucu temsilcisi olarak hareket etmesi şaşırtıcı değil," ifadelerini kullandı.

İnsanlığa Karşı İşlenen Savaş Suçları

Bekin, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana savunmasız insanlara karşı uyguladığı kitlesel sivil katliamlarının ve sistematik ırk ayrımcılığının devam ettiğini vurguladı. Uluslararası toplum ve İslam dünyasında bu duruma karşı etkili bir siyasi iradenin gelmemesinin, insanlığa karşı işlenen savaş suçlarının sürmesine yol açtığını belirtti.

Mezhepler ve Etnisite Üzerine Yorumlar

Bölge siyasetinin dinamiklerine de değinen Bekin, "Mezhep ve etnisite kaynaklı hassas konuların, Müslümanların yumuşak karnını teşkil etmesi ve İsrail'in yayılmacı politikalarının buradaki ana neden olduğunu," ifade etti. Bekin, bu farklılıkların yol açtığı kaotik durumlardan kaçınılmasının hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.