DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,09 -0,07%
ALTIN
2.864,29 -1,33%
BITCOIN
2.162.982,06 -0,52%

Doha'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı özel bir resepsiyonla kutladı.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 19:29

Doha'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Doha Büyükelçiliğinde Zafer Bayramı Kutlaması

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla etkileyici bir resepsiyon düzenledi. Resepsiyona ev sahipliği yapan Büyükelçi Dr. Mustafa Göksu ve Türkiye'nin Askeri Ataşesi Albay Ali Çetin, katılımcıları bir araya getirdi.

Önemli İsimler Bir Araya Geldi

Resepsiyona, Katar Silahlı Kuvvetleri'nden Tümgeneral Abdullah Al Mazrouhi ve Hava Kuvvetleri Komutanı Yusuf Şâhin Al Duveyri gibi üst düzey yetkililer katıldı. Yabancı misyon temsilcileri, Türk vatandaşları, elçilik çalışanları ve basın mensupları da etkinlikte yer aldı.

Saygı Duruşu ve Mesajlar

Tören, şehitler ve gaziler için yapılan saygı duruşu ile başladı ve iki ülkenin milli marşları çalındı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı katılımcılara okundu.

Büyükelçi Göksu'nun Konuşması

Büyükelçi Göksu, 30 Ağustos'un Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadelenin sembolü olduğunu ifade etti. 'Bu gün, tarihimizin dönüm noktalarından biridir.' diyerek, Türk milletinin vatan sevgisi ve direniş ruhuna vurgu yaptı.

Askeri Ataşe Çetin'den Anlamlı Mesaj

Albay Ali Çetin, 30 Ağustos'un modern Türkiye tarihindeki önemine dikkat çekerek, bu zaferi, milletin bağımsızlık iradesinin tüm dünyaya ilanı olarak tanımladı. Şehitleri rahmetle anarken gazilere şükranlarını sundu.

Kapanış ve İkramlar

Etkinlik, Türkiye'nin savunma gücü ile ilgili bir video gösterimi sonrası, katılımcılara Türk mutfağından leziz yemeklerin sunulmasıyla sona erdi.