DOLAR
34,03 -0,07%
EURO
38,02 0,01%
ALTIN
2.827,48 -0,03%
BITCOIN
2.141.915,08 0,22%

Eğitim Masrafları Aileleri Zorluyor

DEVA Parti’li İdris Şahin, artan eğitim masraflarının aileler üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 12:02
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 12:02

Eğitim Masrafları Aileleri Zorluyor

DEVA Partisi'nden Eğitim Masraflarına Dikkat Çekildi

DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, ailelerin eğitim harcamaları konusunda büyük zorluklarla karşılaştığını ifade etti. Artan maliyetlerin, ailelerin gelirinin büyük bir kısmını okul masraflarına ayırmalarını zorlaştırdığını belirtti.

Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Anıldı

Meclis'te yaptığı basın toplantısında, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünü kutlayan Şahin, okul açılışlarına kısa bir süre kala, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını temenni etti.

Eğitim Öncelikli Hedef

DEVA Partisi olarak eğitime büyük bir önem verdiklerini, gerek parti programlarında gerekse eylem planlarında eğitim konusunu öncelik olarak belirlediklerini kaydetti. İdris Şahin, "Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde büyük bir heyecan içerisindeyiz. Çocuklarımızın evrensel değerler doğrultusunda iyi eğitim alması en büyük arzumuz," dedi.

Sorunlar Giderek Büyüyor

Şahin, atanamayan öğretmenler, özel okul öğretmenlerinin düşük ücret alması, kırtasiye malzemeleri ve okul kıyafetlerinin pahalı olması gibi konuların ebeveynlerin yaşadığı sıkıntıları artırdığını belirtti. Kırtasiye esnafının büyük zincir marketlerle rekabet edememesi, aileler açısından ek bir sorun olarak öne çıkıyor.

Düşük Gelirliler Zor Durumda

Asgari ücretle geçinenler ile dar gelirli ailelerin, eğitim öncesi harcamalar ve genel piyasa fiyatları karşısında zor anlar yaşadığını vurgulayan Şahin, "Okul masraflarının aile bütçelerini sarsması, birçok ailenin bu konuda büyük bir bunalım yaşamasına neden oluyor. Yüksek enflasyonun etkisi altında olan velilerimiz, defterden kaleme, çantadan ayakkabıya kadar birçok ürünün fiyat artışlarından dolayı haklı olarak şikâyetçi," ifadelerini kullandı.