DOLAR
34,18 0,19%
EURO
37,84 0,1%
ALTIN
2.907,11 0,62%
BITCOIN
2.080.279,55 0,11%

Elon Musk'ın Cumhuriyetçilere Gizli Bağışları Ortaya Çıktı

Elon Musk'ın Cumhuriyetçi gruplara yapılan bağışlarının geçmişi, iddialara göre çok daha öncesine dayanıyor.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:14
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 12:14

Elon Musk'ın Cumhuriyetçilere Gizli Bağışları Ortaya Çıktı

Elon Musk'ın Cumhuriyetçi Partiye Bağışları

ABD'li teknoloji milyarderi Elon Musk'ın, Cumhuriyetçi partili isimler ve onların desteklediği kuruluşlara bilinenden çok daha önce bağışlar yaptığı öne sürülüyor. The Wall Street Journal (WSJ) tarafından yayımlanan habere göre, ismini vermek istemeyen kaynaklar, Musk'ın bu konuda önemli bilgiler paylaştı.

Donald Trump ve Ron DeSantis ile Bağlantılar

Musk'ın, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın danışmanı Stephen Miller ve Florida Valisi Ron DeSantis gibi isimlerle bağlantılı gruplara milyonlarca dolar bağışta bulunduğu kaydediliyor. Kaynaklar, bu bağışların Musk'ın Trump'a olan desteğini açıklamadan önce gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

“Citizens for Sanity” Grubu

Buna ek olarak, Musk'ın 2022 yılında tartışmalı reklam kampanyalarıyla dikkat çeken Citizens for Sanity grubuna 50 milyon dolardan fazla bağışta bulunduğu iddia ediliyor. Bu grubun, Trump'ın danışmanı Miller ile olan ilişkileri de söz konusu. İddialara göre, bağış işlemleri genellikle güvenli mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleşiyor.

DeSantis’e Yapılan Yardımlar

2023 yılında Musk'ın, başkanlık yarışında bulunan Vali DeSantis’e yaklaşık 10 milyon dolar yardım yaptığı ve bu yardımın Faithful and Strong Policies isimli grup aracılığıyla sağlandığı bildiriliyor. Ayrıca, Cumhuriyetçi danışmanlar ve avukatlar, Musk'ın bu bağışlarla ilgili kayıtlarda görünmemesi için çeşitli yöntemler kullandıklarını da öne sürdü.

Henüz Elon Musk veya Ron DeSantis'ten konuya dair bir yanıt verilmiş değil.