DOLAR
34,27 0,04%
EURO
37,32 -0,26%
ALTIN
2.911,29 0,58%
BITCOIN
2.147.289,27 0,04%

Endonezya'dan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa Açıklamasına Sert Tepki

Endonezya, İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme çağrısını kınadı.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 16:10
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 16:10

Endonezya'dan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa Açıklamasına Sert Tepki

Endonezya Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Endonezya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme isteğini sert bir dille kınadı.

Uluslararası Anlaşmalara Dikkat Çekildi

Bakanlık, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda Ben-Gvir'in açıklamalarının "şiddetle kınandığını" ifade etti. Açıklamada, "Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde Mescid-i Aksa'nın kutsallığına ve mevcut statüsüne saygı gösterilmeli ve korunmalıdır" denildi.

Ben-Gvir'in Kontrovers İfadeleri

Aşırı sağcı Ben-Gvir, İsrail Ordu Radyosu'na verdiği bir röportajda, Mescid-i Aksa'da bir sinagog inşa etmenin mümkün olduğunu belirterek, "Mescid-i Aksa'da Yahudilerin ibadet etmesine izin veriliyor" dedi. "Sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna da "Evet" cevabını vermişti.

İsrail Yönetimi'nden Yanıt

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Ben-Gvir'in açıklamalarının ardından, Mescid-i Aksa'daki mevcut statünün değişmediğini savunarak uluslararası kamuoyuna bilgi verdi.

Uluslararası Tepkiler Devam Ediyor

Ben-Gvir'in ifadeleri, farklı ülkelerin liderlerinden ve uluslararası kuruluşlardan tepki çekmeye devam ediyor. Bu durum, Orta Doğu'daki hassas dengeleri daha da etkileyebilir.