Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit 23), "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar, Güvenlik, Dayanışma" temasıyla bugün başladı. Zirvede katılımcılara videomesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'de İsrail'in işlediği vahşet ve katliama, uluslararası örgütlerin ve basın kuruluşlarının sessizliğine ve Türkiye'nin stratejik iletişim faaliyetlerine değindi.
İSRAİL'İN GAZETECİLERE SALDIRISINI KINADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de 7 Ekim tarihinden beri İsrail'in sivilleri, çocukları, kadınları ve gazetecileri hedef aldığını, 60'tan fazla gazetecinin katledildiğini, Gazze halkının dışarıyla iletişimini kesmeye çalıştığını söyledi. Erdoğan, İsrail'in kasıtlı bir şekilde hakikati imha veya tahrif etmeyi amaçlayan propaganda savaşını da geçit vermediklerini belirtti. Erdoğan, "Dezenformasyonla mücadele merkezimiz vasıtasıyla 100'ün üzerinde kasıtlı yalan haberi ifşa ettik ve doğrusunu ortaya koyduk. İletişim Başkanlığımız, TRT'miz ve Anadolu Ajansı'mız üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiler. Sahadaki durumu an be an haberleştiren Türk basın mensupları bu süreçte gerçekten cesur bir duruş sergilediler. Buradan yerli, yabancı ayrımı yapmadan hakikatin savunuculuğunu yapan tüm gazetecileri yürekten tebrik ediyorum." dedi.
ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ŞART
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki vahşet karşısında uluslararası örgütlerin ve küresel sistemin çok kötü bir sınav verdiğini, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tamamen işlevsiz kaldığını, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen kararın ise insanlığın ortak vicdanını yansıttığını söyledi. Erdoğan, "Bizi Gazze krizinde çocuk ölümleri kadar üzen bir başka durum, uluslararası basın kuruluşlarının tarafgir yayınları oldu. 7 Ekim hadisesinin öne sürülen birçok basın yayın kuruluşu, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık ve savaş suçlarını görmezden geldi. Hatta İsrail güvenlik güçleri tarafından kendi meslektaşlarının katledilmesi karşısında bile bu tavır değişmedi. Bu ilkesiz tutumun, sadece hayatını kaybeden gazetecilerin ailelerini değil basın camiasının tamamını derinden yaraladığına inanıyorum." diye konuştu. Erdoğan, terörizme karşı uluslararası iş birliği şartı olduğunu, müttefiklerden teröre karşı net duruş beklediklerini, DEAŞ'la mücadele adı altında PKK'ya destek verilmesinin bir hata olduğunu, PKK'nın terör örgütü olarak tanınması gerektiğini vurguladı.
• Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi ne zaman ve nerede düzenleniyor? Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, 23-24 Kasım 2021 tarihlerinde Ankara'da düzenleniyor.
• Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nin teması nedir? Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'nin teması, "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar, Güvenlik, Dayanışma" olarak belirlendi.
• Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne kimler katılıyor? Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Maliye ve Hazine Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal,