DOLAR
42,54 0%
EURO
49,57 0%
ALTIN
5.756,81 0%
BITCOIN
3.837.921,56 0%

Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde Eşsiz 'Dağ Kütüphanesi' Hizmete Girdi

Ergan Dağı'nda kış sporları ile kültürel deneyimi birleştiren 'Dağ Kütüphanesi' açıldı. Misafirlere kitap okuma ve zeka oyunları imkanı sunuluyor.

Yayın Tarihi: 27.02.2025 18:56
Güncelleme Tarihi: 27.02.2025 18:56

Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde Eşsiz 'Dağ Kütüphanesi' Hizmete Girdi

Ergan Dağı'nda 'Dağ Kütüphanesi' Açıldı

Erzincan Valiliği, Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi’nde 'Dağ Kütüphanesi'ni hizmete açtı. Kayak merkezinin kent merkezine 12 kilometre, havalimanına ise yalnızca 13 dakika mesafede bulunması, misafirlerin bu yeni alana kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor.

Kültürel Deneyim Sunacak

Bu eşsiz kütüphane, kış sporlarının tadını çıkaran vatandaşlara kültürel bir deneyim sunarak, aynı zamanda zeka oyunları ile çocuklara eğlenceli ve öğretici zaman geçirme fırsatı sağlıyor.

Vali Yardımcısından Önemli Açıklamalar

Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, kütüphanenin açılışı ile ilgili yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyada benzeri olmayan bu yapının, sportif faaliyetler ile eğitim ve kültürü bir araya getirdiğini belirtti. Canpolat, şu sözleri ekledi:

"Dağ Kütüphanesi konsepti, Valimiz Hamza Aydoğdu'nun talimatıyla hayata geçirildi. Yüksek rakımda, temiz havayı teneffüs ederek ders çalışmak veya kitap okumak isteyen misafirleri ağırlıyoruz. Misafirlerimiz burada kayak yaparken, çocukları kitap okuyor ya da zeka oyunları ile vakit geçiriyorlar. Çocukları kayak yaparken, aileler de bu alanda kendilerine zaman ayırıp kitap okuma imkanı buluyorlar. Bu nedenle Ergan Dağı'nın eşsiz manzarası eşliğinde kitap okumak isteyen tüm kayakseverleri Dağ Kütüphanesi'ne bekliyoruz."