DOLAR
34,23 -0,3%
EURO
37,81 0,11%
ALTIN
2.923,39 -0,34%
BITCOIN
2.075.411,98 0,16%

Eski Mossad Direktörü Halevy'den İsrail-İran Gerilimine Dikkat Çekici Uyarı

Efraim Halevy, İsrail'in İran ile geriliminin tehlikelerine ilişkin hükümetin karar vermesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 15:38
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 15:38

Eski Mossad Direktörü Halevy'den İsrail-İran Gerilimine Dikkat Çekici Uyarı

Halevy'den Kritik Açıklamalar

Eski Mossad Direktörü Efraim Halevy, İsrail ile İran arasındaki artan gerilimle ilgili olarak hükümeti uyararak, "10 milyonu (İsrail nüfusu) tehlikeye atmalı mıyız?" sorusunun önemli bir tartışma konusunu oluşturduğunu belirtti.

Netanyahu'nun Yaklaşımına Eleştiri

Halevy, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ülke meselelerine dair tutumunu eleştirerek, "Belli bir zaman diliminde bu konularda (ülke meseleleri) tutumunu gözden geçirmek zorunda kalacak çünkü sonsuza kadar savaş halinde yaşamak istemiyoruz," dedi.

İran'a Karşı Strateji Belirlenmelidir

İsrail'in, İran'ın olası füze saldırılarına karşı "geniş çaplı karşılık vermeye" istekli olup olmadığına karar vermesi gerektiğini vurgulayan Halevy, durumu ciddiyetle ele almak gerektiğini dile getirdi.

İsrail'in Kapasitesi ve Hizbullah'la İlişkiler

Halevy, İran'ın İsrail'e karşı varoluşsal bir tehdit oluşturmadığını belirterek, "İsrail'in elinde birçok kabiliyeti var. Ülkeyi ve vatandaşlarını koruma kapasitesine sahibiz," ifadesini kullandı. Bunun yanı sıra, Hizbullah'ın tek bir operasyonla ortadan kaldırılamayacağını ifade etti ve İsrail'in Lübnan'a kısıtlı güçle girmeyi planladığını söyledi.