DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.156.529,88 -0,67%

Eylül, Türkiye Ekonomisi için Kritik Bir Dönem Olacak

Eylülde Türkiye ekonomisi çeşitli açıklamalarla gündeme gelecek, havalimanları yolcu sayısında dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 10:45

Eylül, Türkiye Ekonomisi için Kritik Bir Dönem Olacak

Eylül'de Ekonomi Gündemi Hızlanıyor

Türkiye, eylül ayının ilk günlerinde yoğun bir ekonomi ajandası ile karşı karşıya kalacak. Gözler 2 Eylül'de açıklanacak yılın ikinci çeyreği büyüme oranı ve ağustos ayı ihracat rakamlarına çevrildi. Geçtiğimiz aylarda dezenflasyon sürecinin başladığına dair verilerle birlikte, 3 Eylül tarihinde açıklanacak ağustos ayı enflasyon rakamları da dikkatle izlenecek.

Orta Vadeli Program Açıklanacak

Ekonominin üç yıllık yol haritası niteliğindeki Orta Vadeli Program'ın da eylülün ilk haftasında açıklanması bekleniyor. Uzmanlar, bu gelişmelerin piyasa üzerindeki etkilerini merakla bekliyor.

İstanbul Havalimanları Yolcu Sayısında Rekor Kırdı

İstanbul'daki iki ana havalimanı, bu yılın ocak-temmuz döneminde toplamda 69 milyon 337 bin 172 yolcu ağırladı. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9'luk bir artış gösterdi.

İşletmelere Enflasyon Düzeltmesi Fırsatı

2023 sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmeler, 2024 yılı ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapamayacak. Ancak, beyanname vermiş olan mükellefler 13 Eylül'e kadar herhangi bir ceza veya faiz ödemeden bu işlemi gerçekleştirebilecek.

Filistin'in Sesi: "Sivillere Karşı Askeri Silah Kullanımına Son Verin"

"HEAL Palestine" derneğinin kurucusu Sosebee, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, Filistin sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını istedi. Sosebee, "7 Ekim'den sonra, İsrail ordusunun eylemleri bir soykırıma döndü," dedi.

Yeni Balıkçılık Sezonu Beklentileri

Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, yeni sezon için balıkçılardan bol palamut, az miktarda ise hamsi beklediklerini bildirdi ve kota uygulamasının fiyatlarda denge yaratacağını vurguladı.

Okul Alışverişi E-ticarette Canlanıyor

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Hakan Çevikoğlu, kırtasiye ürünleri için önümüzdeki günlerde 10 milyar liralık e-ticaret alışverişi beklediklerini belirtirken, MediaMarkt Türkiye Kategori Direktörü Hakkı Orhun da bu dönemde notebook ve tablet alımlarında artış görüldüğünü ifade etti.