DOLAR
34,2 0,06%
EURO
37,57 -0,39%
ALTIN
2.885,69 -0,57%
BITCOIN
2.091.382,41 -1,19%

Ezher Şeyhi'nden İkiyüzlülük Vurgusu

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, Gazze ve Lübnan'daki saldırıları büyük güçlerin ikiyüzlülüğünü gözler önüne serdiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 19:59
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 19:59

Ezher Şeyhi'nden İkiyüzlülük Vurgusu

Ezher Şeyhi'nden Önemli Açıklama

Mısır merkezli Ezher Kurumu'nun lideri Şeyh Ahmed Tayyib, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan üzerindeki saldırılarının, büyük devletlerin ikiyüzlülüğünü gün yüzüne çıkardığını belirtti.

Büyük Güçlerin İkili Oynayışı

Ezher Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Tayyib, Anglikan Cemaati Başkanı Andrei Zeki ile Güney Afrika ve Amerika Kiliseleri heyetlerini Kahire'deki Ezher Merkezi'nde kabul etti. Görüşmede, "Filistin devleti kurulması için dini liderlerden oluşan bir ittifak oluşturulması" konuları ele alındı.

Yeni Bir Siyasi Olgu: Siyasi Şizofreni

Tayyib, saldırılarla ilgili olarak, "Filistin meselesi, Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılar, siyasi şizofreni şeklinde adlandırılabilecek yeni bir fenomen ortaya çıkardı," dedi.

İkiyüzlülüğün Tanımı

Şeyh Tayyib, devamında şu ifadeleri kullandı: "Büyük güçlerin, Gazze’ye yapılan saldırının durması için dileklerde bulunup, aynı zamanda Gazze şehitlerinin ailelerine ağıt yakmaları, ikiyüzlü bir çelişki sergiliyor. Bu durum, ikiyüzlü bir tutumla, siyonist terör saldırılarının sürmesine neden olan bir durumu pekiştiriyor. Bu, katilin güldüğü kişinin cenazesine katılması gibi bir gerçek.”

Adalet ve Barış Arayışı

Tayyib, küresel ikiyüzlülüğün, adaletli bir barış istemeyen global siyasi karar vericiler tarafından desteklendiğini vurguladı. "Eğer Filistin ve Lübnan halkı, siyonistlerin silah gücünün sadece yüzde birine sahip olsalardı, bu işgalciler böyle bir muameleye cesaret edemezlerdi," dedi.

Dini Liderlerin Mesajı

Anglikan Cemaati Başkanı Zeki, dini liderler olarak barış ve hoşgörü mesajı vermek için işbirliği içinde çalışmaları gerektiğini vurguladı ve dünyadaki dini liderlerin insanlığa etki eden konularda iletişim içinde olmalarının önemine dikkat çekti.