DOLAR
34,21 0,08%
EURO
37,85 0,02%
ALTIN
2.918,01 0,24%
BITCOIN
2.096.089,25 -0,55%

Fahrettin Altun'dan İsrail'in TRT Müdahalesine Sert Tepki

TRT'nin canlı yayınına yapılan müdahaleye ilişkin Altun, gazetecilerin iletişim koridorunu koruyacağını vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:24
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 14:24

Fahrettin Altun'dan İsrail'in TRT Müdahalesine Sert Tepki

Fahrettin Altun'dan Sert Açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'de TRT Haber ekibinin canlı yayınına yapılan müdahaleyi kınadı. Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Katil İsrail ne yaparsa yapsın, Gazze ve Lübnan'dan iletişim koridorunu açık tutacak gazeteciler hep var olacak" ifadelerini kullandı.

Gazetecilere Yönelik Tehditler

Altun, Gazze ve Lübnan'daki katliamları dünyaya duyuran gazetecilerin yalnızca İsrail güvenlik güçlerinin değil, sivil görünümlü işgalcilerin de hedefinde olduğuna dikkat çekti. Ancak bu müdahalelerin gazetecilerin görevlerini yerine getirmelerini engelleyemeyeceğini belirtti.

Son Olayın Anlamı

Bir işgalcinin canlı yayındaki TRT ekibini taciz etmesi ve yayını durdurmaya çalışmasının, bu tehdidin son örneği olduğunu vurgulayan Altun, "İsrail polisinin de provokatörü olmaktan geri kalmayan bir şekilde, TRT çalışanlarını gözaltına alması, İsrail'in toplumsal bir cinnet içinde olduğunu bir kez daha kanıtlıyor" dedi.

Bağımsız Gazetecilik Vurgusu

Son olarak Altun, "Katil İsrail ne yaparsa yapsın, Gazze ve Lübnan'dan iletişim koridorunu açık tutacak gazeteciler hep var olacak" diyerek bağımsız gazeteciliğin önemine vurgu yaptı.