DOLAR
34,17 0,2%
EURO
37,83 0,11%
ALTIN
2.907,5 0,59%
BITCOIN
2.062.859,08 0,93%

FETÖ'cü Eski Hakim Mustafa Karatay Yakalandı

MİT ve Ankara Emniyet'in ortak operasyonuyla 8 yıl sonra yakalanan FETÖ'cü eski hakim Mustafa Karatay'ın detayları ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:31
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:31

FETÖ'cü Eski Hakim Mustafa Karatay Yakalandı

MİT ve Emniyet'ten Önemli Başarı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü, uzun süredir aranan eski hakim Mustafa Karatay'ı Ankara'da yakaladı. Karatay, FETÖ terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 8 yıldır aranmaktaydı.

İhbar Üzerine Harekete Geçildi

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, bir komşusunun ihbarı üzerine harekete geçen MİT, uzun bir takip sürecinin ardından Karatay'ın saklandığı yeri tespit etti.

Operasyon Detayları

MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin ortak düzenlediği operasyon sırasında, Karatay'ın Ankara Yenimahalle'deki evinin odasında saklandığı anlaşıldı. Operasyonda, Karatay'ın kıyafetleri arasında gizlenmiş halde bulunması dikkat çekti.

Dijital Malzemelere El Konuldu

Karatay'ın evinde yapılan aramalarda, örgütün yöneticileriyle iletişim sağlamak için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet ve telefon gibi dijital malzemelere el konuldu. Ayrıca, Signal uygulaması üzerinden FETÖ ile iletişim kurduğu belirlendi.

Kilit Rol Oynadı

Karatay, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla aranan bir şahıs olarak, FETÖ'nün yargıdaki önemli elemanlarından biriydi. Eski hakim, ağır ceza mahkemesi başkanlığı ve özel yetkili hakimlik gibi kritik görevlerde bulunmuştu. Karatay, ayrıca Erzincan'daki Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanlığı yapmıştı.