DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.821,84 0%
BITCOIN
1.961.355,76 0%

FETÖ'ye Yönelik Kıskaç-26 Operasyonu: 34 Şüpheli Gözaltında

FETÖ'ye karşı gerçekleştirilen Kıskaç-26 operasyonlarında 34 kişi gözaltına alındı, dijital materyaller ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 08:00
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 08:00

FETÖ'ye Yönelik Kıskaç-26 Operasyonu: 34 Şüpheli Gözaltında

FETÖ'ye Yönelik Kıskaç-26 Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ terör örgütüne karşı 19 ilde düzenlenen Kıskaç-26 operasyonunun ayrıntılarını açıkladı. Bu operasyonlar sonucunda 34 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon Detayları

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı'nın koordinasyonuyla gerçekleştirilen operasyonların Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aksaray, Bursa, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kahramanmaraş, Kırşehir, Muğla, Tokat ve Trabzon'da düzenlendiğini açıkladı.

Şüphelilerin Faaliyetleri

Gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ'nün sözde askeri ve emniyet mahrem yapılanmalarında aktif rol oynadıkları belirtildi. Ayrıca, bu kişilerin ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurdukları ve örgütün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandıkları kaydedildi.

Kesinleşmiş Hapis Cezaları

Yerlikaya, şüphelilerin FETÖ soruşturmaları çerçevesinde haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu ve aranma kaydı bulunduğunu da vurguladı. Bu operasyonlar kapsamında çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği öğrenildi.

Kararlılık Mesajı

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların işbirlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" diyen Bakan Yerlikaya, operasyona katılan polisleri de tebrik etti.