DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.144.739,39 -1,48%

Filistin Direnişi Yeniden Güçleniyor: Hamdan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Hamas Üyesi Hamdan, Filistin direnişinin güçlü durumda olduğunu ve yeni haritanın İsrail'siz şekilleneceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 16:27
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 16:57

Filistin Direnişi Yeniden Güçleniyor: Hamdan'dan Çarpıcı Açıklamalar

Filistin Direnişi Güçleniyor

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, yaptığı açıklamada Filistin direnişinin "çok iyi durumda" olduğunu vurguladı.

Gazze'nin Sorumluluğu

Hamdan, Gazze'nin üzerine düşen sorumlulukları başarıyla yerine getirdiğini belirterek, "Birçok lider şehit oldu ve yeni liderler ortaya çıktı," ifadelerini kullandı.

Yeni Harita ve İslam Dünyası

İstanbul'da düzenlenen "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" temalı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nda konuşan Hamdan, birkaç yıl içinde bölgenin yeni haritasını göreceğimizi dile getirdi. "Bu haritada, Allah'ın izniyle İsrail'in yeri olmayacak," dedi.

Aksa Tufanı'nın Önemi

Hamdan, İslam dünyasının yeniden diriliş sürecinde olduğunu ve Aksa Tufanı operasyonunun bir dönüm noktası olduğunu belirtti. "Batı, insan haklarını savunma konusunda iflas etmiştir," diye ekledi.

Uluslararası Sistemin Çirkin Yüzü

Uluslararası sistemin çirkin yüzünün Aksa Tufanı ile ortaya çıktığını söyleyen Hamdan, direnişin Gazze ile sınırlı olmadığını, tüm Filistin topraklarında sürdüğünü vurguladı.

Birlik Ve Direniş Çağrısı

Direnişin sadece Gazze'de değil, Batı Şeria ve Yafa'da da devam ettiğini belirten Hamdan, herkesin bu mücadelede yer alması gerektiğini ifade etti. Gazze halkının her türlü acıya rağmen topraklarını terk etmediğini kaydeden Hamdan, "Hayati bir fırsat yakalamış durumdayız. Bu fırsat bir daha gelmeyebilir," dedi.

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu...

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nın açılışı gerçekleştirildi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, programa katılarak konuşma yaptı.