DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.133.151,7 -0,94%

Filistin Esir İşleri Heyeti: İsrail, Filistinli Esirlere Karşı Intikam Savaşı Yürütüyor

Filistinli esirlerin durumu kritik. 40 kişi hayatını kaybetti, uluslararası toplum harekete geçmeli.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 14:17
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 14:17

Filistin Esir İşleri Heyeti: İsrail, Filistinli Esirlere Karşı Intikam Savaşı Yürütüyor

Filistin Esir İşleri Heyeti'nden Sert Açıklama

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti'nin başkanı Kaddure Faris, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail hapishanelerinde 40 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Faris, bu durumu "İsrail makamlarının Filistinli esirlere karşı intikam savaşı yürüttüğünün bir göstergesi" olarak değerlendirdi.

İşkencenin Korkunç Boyutları

Faris, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde basın toplantısı düzenleyerek, İsrail hapishanelerindeki işkencelere dikkat çekti. "İşgal devleti, 7 Ekim'den bu yana şehit olan esirlere karşı bir intikam berkayası yürütüyor. Esirler, bu devletin cezaevlerinde sistematik işkenceye maruz kalıyor," dedi.

Uluslararası Toplumun Rolü

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Kerim Han, "savaş suçu" işlediği gerekçesiyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama kararı alınmasını talep etti. Faris ise, "İşgal devletini durdurmak için kararlı bir tutum sergilemenin zamanı geldi," ifadesinde bulundu.

Artan Saldırılar ve Gözaltı Sayısı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı başlattığı tarih olan 7 Ekim 2023'ten bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda belirgin bir artış yaşanıyor. 7 Ekim'den beri, İsrail askerleri ve işgalci İsrailliler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 742 Filistinli hayatını kaybetti ve gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 11,100'ü aştı.