DOLAR
34,2 0%
EURO
37,8 0,29%
ALTIN
2.917,5 0,31%
BITCOIN
2.090.685,45 -0,49%

Fransa'dan İran'daki Vatandaşlarına Acil Uyarı

Fransa, İran'daki vatandaşlarının en kısa sürede ülkeden ayrılmalarını istedi ve seyahat uyarısı yayınladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 19:11

Fransa'dan İran'daki Vatandaşlarına Acil Uyarı

Fransa'dan Acil Uyarı

Fransa, İran'daki vatandaşlarını en kısa sürede ülkeden ayrılmaları konusunda uyardı. Tahran Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki artan gerilimler nedeniyle Fransızların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Seyahat Uyarısı ve Terk Tavsiyesi

Açıklamada, Fransızlara İran'a seyahat etmemeleri tavsiye edildi ve ülkede bulunanların, "hava sahası açılır açılır açılmaz mümkün olan en kısa sürede" ülkeden ayrılmaları gerektiği ifade edildi. Ayrıca, İran'da yaşayan Fransız vatandaşlarından, uluslararası hava trafiği yeniden başlar başlamaz geçici olarak yurtdışına çıkmaları istendi.

İran'ın Füze Saldırıları

Buna ek olarak, İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün düzenledikleri füze saldırısının detaylarını kamuoyuna duyurdu. Bu saldırının, İsrail'in Hamas ve Hizbullah liderlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olduğu belirtilirken, yaklaşık 200 füze İsrail'e atıldı. İran devlet televizyonuna göre hipersonik Fettah-1 füzeleri de ilk kez kullanıldı.

İsrail'in Tepkisi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, görüntülü bir açıklama yaparak, İran'ın bu saldırısının "büyük bir hata" olduğunu ve sonuçlarının olacağını ifade etti. Saldırıdan sonra, Tel Aviv de dahil olmak üzere, ülke genelinde sirenler çalmaya başladı.