DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,82 0,16%
ALTIN
2.924,37 0,08%
BITCOIN
2.065.961,83 0,69%

Fransa, İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırısını Kınadı

Fransa, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısını sert bir dille kınadı ve bölgeye yeni güvenlik adımları planlıyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:49
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:49

Fransa, İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırısını Kınadı

Fransa'nın Kınaması

Fransa, İran tarafından İsrail'e yapılan füze saldırısını "en sert şekilde" kınadı. Elysee Sarayı'ndan gelen açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan üzerindeki durumu ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele almak üzere bakanların katılımıyla bir güvenlik toplantısı düzenledi.

Macron'un Mesajı

Açıklamada, "Macron, İran'ın İsrail'e yönelik yeni saldırılarını şiddetle kınadı" ifadesi yer aldı. Fransa'nın, İran'dan gelebilecek tehditleri önlemek amacıyla Orta Doğu'daki askeri kapasitesini kullanmayı planladığı da belirtildi.

Bölgedeki Durum ve Çözümler

Macron'un, Hizbullah ve İsrail'in bölgedeki çatışmalarına son vermek için çağrıda bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, Fransa'nın Lübnan halkı ve kurumlarına destek olmak amacıyla yakında bir konferans düzenleyeceği duyuruldu.

Dışişleri Bakanı'nın Görevi

Açıklamada, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot'ya Orta Doğu'ya yeniden gitmesi talimatı verildiği, Barrot'un gerilimi azaltmak ve kalıcı çözümler bulmak için ilgili taraflarla görüşeceği ifade edildi.

İran'ın Saldırısı

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik birçok balistik füze fırlatıldığını açıklamıştı. Füzelerin ateşlenmesinin ardından Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmaya başladı.