DOLAR
34,17 0,06%
EURO
37,86 0,04%
ALTIN
2.922,59 0,14%
BITCOIN
2.085.394,1 -0,33%

Fransa, İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırıları Kınıyor

Fransa, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında sivillere yönelik saldırılar kınandı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:47
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:47

Fransa, İsrail'in Lübnan'a Yönelik Saldırıları Kınıyor

Fransa'dan İsrail'in Saldırılarına Sert Tepki

Fransa, İsrail'in Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği askeri saldırıları güçlü bir şekilde kınadı. Fransa Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Tel Aviv yönetiminin, Lübnan'ın güneyine yönelik kara saldırılarıyla ilgili son gelişmelerden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Hava Saldırılarına Dikkat Çekildi

Açıklamada, Fransa'nın, herhangi bir ayrım gözetmeksizin yürütülen saldırıların derhal durdurulmasını talep ettiği vurgulandı. Fransa hükümeti, özellikle sivil kayıpları üzerinde durarak, "Lübnan'daki hava saldırıları sonucu hayatını kaybeden sivillerin, aralarında çocuklar ve kadınlar da bulunmak üzere, kabul edilemez sayıda olduğunu" belirtti.

Taraflara Ateşkes Çağrısı

Bunların yanı sıra, açıklamada Hizbullah ve İran'ın da bölgedeki gerginliği artırıcı eylemlerden kaçınması gerektiği ifade edildi. "Siviller, ister Lübnanlı ister İsrailli olsun hedef alınmamalıdır" ifadesine yer verildi. Fransa, ABD ve koalisyon ortakları tarafından önerilen ateşkes teklifinin bir an önce kabul edilmesini istedi.

Güvenlik Konseyi Toplantısı

Elysee Sarayı'ndan yapılan bir duyuruda ise, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında, Lübnan'daki durum değerlendirmesi için bir Güvenlik Konseyi toplantısının bu akşam gerçekleştirileceği belirtildi.