DOLAR
34,14 0,21%
EURO
37,77 0,22%
ALTIN
2.920,66 0,15%
BITCOIN
2.069.642,4 0,52%

Gana'da Yasa Dışı Altın Madenciliğine Karşı Protesto Düzenlendi

Gana'nın başkenti Akra'da artan yasa dışı altın madenciliği nedeniyle büyük bir protesto gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 19:32
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 19:32

Gana'da Yasa Dışı Altın Madenciliğine Karşı Protesto Düzenlendi

Gana'da Yasa Dışı Altın Madenciliğine Tepkiler Yükseliyor

Afrika'nın en zengin altın madenine sahip ülkelerinden biri olan Gana, son zamanlarda artan yasa dışı altın madenciliğinin doğaya verdiği zararlar sebebiyle büyük bir protestoya ev sahipliği yaptı.

Protestocular Yüzlerce Kişiyle Bir Araya Geldi

Yerel basındaki haberlerde, "Galamsey" adıyla bilinen yasa dışı madenciliğin yenilenen tehditleri sebebiyle, başkent Akra'da çok sayıda kişinin toplandığı bildirildi. Protestocular; "Liderler, bizi hayal kırıklığına uğrattınız!", "Galamsey'e son verin!", "Su kaynaklarımız kirleniyor!", "Geleceğimiz ve sağlığımız çok önemli!" ve "Su değil, ölüm içiyoruz, ve bizi kurtaracak kimse yok!" yazılı pankartlar ile seslerini duyurdular.

Yasakları İhlal Eden Madenciliğe Son Çağrısı

Gösteride, hükümete artan yasa dışı madenciliği sonlandırma çağrısında bulunuldu. Ayrıca, önceki eylemlerde gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması talep edildi.

Avukat Amedewu'dan Flaş Açıklama

Protestoya katılan Avukat Nobel Amedewu, yasa dışı madenciliğin ülkedeki yarattığı tahribatı tanımlamanın mümkün olmadığını belirtirken, "Daha kötüsünün başımıza gelmesini bekleyemeyiz." ifadelerini kullandı. Amedewu, bu protestoların üç gün süreceğini ve hükümetin acilen müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Gana'nın Altın Tarihi ve Yasa Dışı Madenciliğin Sonuçları

Tarihi boyunca "Altın Körfezi" olarak adlandırılan Gana, kıtanın en büyük altın üreticileri arasında yer alıyor. Ancak, yasa dışı madencilik faaliyetlerinin doğaya verdiği zararın yanı sıra, madenlerdeki göçükler de birçok can kaybına neden oluyor.