DOLAR
34,2 -0,01%
EURO
37,8 0,27%
ALTIN
2.915,05 0,4%
BITCOIN
2.102.983,36 -1,08%

Gazze'de Açlık Yeniden Baş Gösterdi

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze'deki insani durumu değerlendirerek açlığın yayılmaya başladığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 16:53
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 16:53

Gazze'de Açlık Yeniden Baş Gösterdi

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini Açıklama Yaptı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de açlığın yeniden tehdidi altına girdiğini bildirdi.

Ağustos ve Eylül Aylarında Gıda Yardımı Kısıtlandı

Lazzarini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze'de açlık tekrar yayılıyor." ifadesini kullandı. Ağustos ayında 1 milyon, eylülde ise 1,4 milyon Gazzelinin gıda yardımından mahrum kaldığı bilgisini de verdi.

Açlığın Nedenleri

General Komiser, Gazze'deki açlığın tamamen insan kaynaklı bir sorun olduğunu vurguladı. İşgal altındaki bölgede ekili alanların %70'inin yok edildiğini belirtti.

Yardım Malzemeleri Erişim Kısıtlamalarıyla Mahsur Kaldı

Lazzarini, 100 bin metrik tondan fazla gıda malzemesinin, erişim kısıtlamaları ve hasarlı yollar nedeniyle Gazze dışında mahsur kaldığını vurguladı. Gazze’deki nüfusun tamamen insani yardıma bel bağlamak zorunda kaldığını ifade etti.

Kış ve Zorlu Hava Koşulları Bedeli Artırıyor

"Yardımların ulaştırılmasındaki kısıtlamalar ve gecikmeler, yerinden edilmiş aileler için zaten vahim olan durumu daha da kötüleştiriyor. Kış yaklaşırken ve hava koşulları kötüleşirken, yeterli insani yardım malzemelerinin eksikliği sadece daha fazla acıya neden olacaktır," diyen Lazzarini, bölgedeki acıların son bulması için acilen ateşkes yapılması gerektiğini vurguladı.

Güvenli Geçiş Yolları ve Acil Yardım Çağrısı

Lazzarini, esirlerin serbest bırakılması, yeni geçiş yollarının açılması ve yardıma muhtaç Gazzelilerin güvenli erişiminin sağlanması için çağrıda bulundu.