DOLAR
34,1 -0,28%
EURO
38,15 -0,23%
ALTIN
2.860,39 -1,19%
BITCOIN
2.164.911,43 -0,64%

Gazze'de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Başlatıldı

UNRWA, Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşı kampanyası başlattı, 600 bin çocuk hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 21:55
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 21:55

Gazze'de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Başlatıldı

UNRWA, Gazze'de Aşılama Kampanyası Başlattı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'nin orta kesiminde 10 yaş altındaki çocuklar için önemli bir çocuk felci aşılama kampanyası başlattı.

Kampanya Hedefleri

UNRWA'nın sosyal medya hesabından yaptığı duyuruya göre, bu aşılama kampanyası, Gazze'nin her bölgesine yayılacak ve toplamda 600 binden fazla çocuğun aşılanması hedefleniyor. Bölgenin Çocukları İçin Ateşkes Çağrısı

Açıklamada, "Bölgedeki çocukların iyiliği için kalıcı ateşkesin zamanı gelmiştir" ifadesine yer verildi.

Aileler Aşılama Merkezlerine Akın Ediyor

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki birçok aile, çocuklarına aşı yaptırmak için belirlenen merkezlere yöneldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNRWA'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen kampanya, 10 yaş altındaki 600 binden fazla çocuğu kapsıyor.

Aşılama Süreci ve Hedefler

DSÖ, Deyr el-Belah'taki aşılama kampanyasının 4 Eylül'e kadar devam edeceğini duyurdu. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde de 10 yaş altındaki çocuklar için aşılama kampanyası başlatıldı.

Aşılama Komitesi Başkanı Açıklamalarda Bulundu

Kampanya Teknik Komite Başkanı Mecdi Zuheyr, yaptığı basın toplantısında, "Çocuk felcine karşı aşı kampanyasına başladık. Hedefimiz, Gazze'nin kuzeyinden güneyine tüm şehirlerdeki çocukların yüzde 90'ından fazlasına ulaşmak" dedi.

İlk Vaka Tespiti

Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 Ağustos tarihinde Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğini duyurmuştu. Bu durum, bölgedeki sağlık yetkililerini harekete geçirdi.