DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.118.156,64 0,91%

Gazze'de İnsani Kriz Derinleşiyor: 24 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 24 Filistinli yaşamını yitirdi, yaralı sayısı artıyor.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 19:52
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 19:52

Gazze'de İnsani Kriz Derinleşiyor: 24 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda, 24 Filistinli hayatını kaybetti. Sağlık kurumlarından elde edilen verilere göre, Gazze'nin orta kesimlerinde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyinde düzenlenen saldırılarda iki kişi yaşamını yitirdi.

Saldırılarda Yaşamını Yitirenlerin Bilgileri

Ölen bir Filistinlinin cenazesi Vadi Gazze Köprüsü bölgesinden El-Avde Hastanesi'ne taşındı. Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü, Han Yunus kenti Menara Mahallesi’nde iki gün önce hedef alınan bir evden, biri çocuk olmak üzere, 9 Filistinlinin cesedinin çıkarıldığını bildirdi. Ayrıca, Refah kentinde gerçekleşen saldırılarda da bir Filistinli hayatını kaybetti.

Görgü Tanıkları ve Acı Gerçekler

Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Zayid bölgesinin bombardımanı sonucu bir kişi yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı. Gazze’nin kuzeybatısındaki balıkçılara yönelik yapılan hava saldırısında da bir balıkçı hayatını kaybetti.

Deyr el-Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesi’nden yapılan açıklamada, bölgede yaşanan saldırılarda dört kişinin cesedinin hastaneye getirildiği belirtildi. Nusayrat Mülteci Kampı'nda yıkılan bir binanın enkazından da arama kurtarma ekipleri tarafından iki kişinin cansız bedeni çıkarıldı.

Sonuç ve Devam Eden Savaşın Etkileri

Bu arada, Han Yunus'taki Ebu Cezer ailesinin hedef alınması sonucunda üç Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar sadece insan hayatını değil, sivil altyapıyı da tahrip ediyor. 7 Ekim'den bu yana, Gazze'de yapılan saldırılarda 41 binden fazla Filistinli yaşamını yitirdi, aralarında 17 bin çocuğun ve 11 bin kadının da bulunduğu birçok kişi yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları ile diğer sivil altyapılar da hedef alınıyor. Bu durum, insani krizin derinleşmesine ve bölgedeki durumu daha da zor hale getirmekte.