DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,62 0,09%
ALTIN
2.879,01 1,08%
BITCOIN
2.139.317,8 0,91%

Gazze'deki Çocuklar İçin Barışın Önemi

DSÖ, Gazze'deki çocuk felci aşılama kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 11:51

Gazze'deki Çocuklar İçin Barışın Önemi

Gazze'deki Çocuklar İçin Barışa İhtiyaç Var

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de çocuk felci aşılamalarının başlaması dolayısıyla önemli bir açıklama yaptı.

Aşının Kalitesi Barışla Ölçülmeli

Ghebreyesus, yayınladığı mesajda, "Gazze'deki çocuklar için en iyi aşının barışın sağlanması olduğunu" vurguladı. Bu durum, aşıların etkili olabilmesi ve çocuklar için sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri açısından kritik bir önem taşımaktadır.

Aşı Kampanyası Başladı

DSÖ, Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNWRA işbirliğiyle Gazze Şeridi’nde 10 yaş altındaki 640 binden fazla çocuğu kapsayan bir çocuk felci aşılama kampanyası başlattı. Aşılama süreci, Gazze'nin merkezi Deyr el-Belah bölgesinde 4 Eylül'e kadar devam edecek.

Çocuk Felci Vaka Sayıları Artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de ilk çocuk felci vakasının 16 Ağustos'ta tespit edildiğini duyurdu. Bu durum, bölgedeki çocuklar için acil aşı kampanyalarının başlatılmasını zorunlu kılmaktadır.

İkinci Tur Aşılama Planlanıyor

DSÖ temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze'deki çocuk felci aşılama kampanyasının iki turlu olacağını açıkladı. Bu aşılama kampanyası, özellikle gazze şeridindeki savaştan etkilenen ve sağlık hizmetlerine erişimi kısıtlı olan çocuklar için hayati bir önem taşımaktadır.

Her şeyden önce, Gazze'deki çocukların güvenliği ve sağlığı için kalıcı bir barışın sağlanması gerekmektedir.