DOLAR
34,23 -0,06%
EURO
37,9 0,05%
ALTIN
2.912,27 0,49%
BITCOIN
2.087.866,31 -0,27%

Gazzeli Çocuklar Oyun ve Müzikle Savaşın İzlerini Silmeye Çalışıyor

Gazze'de genç müzisyenler, çocukların savaşın trauma ve acılarından uzaklaşmalarına yardımcı oluyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:17
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:17

Gazzeli Çocuklar Oyun ve Müzikle Savaşın İzlerini Silmeye Çalışıyor

Gazzeli Çocukların Umut Dolu Düşleri

Müzisyen Basim Nasrullah, "Çocukların savaşın etkilerinden, negatif enerjilerinden kurtulmalarına yardımcı oluyoruz" diyor.

Bir Yıl Süren Acılar

Gazze’de, devam eden çatışmaların gölgesinde, genç müzisyenler bir araya gelerek, İsrail’in geçen yıl başlattığı saldırılarla evlerini ve sevdiklerini kaybeden çocuklar için büyük bir umut ışığı olmaya çalışıyor.

Oyun ve Müzik ile Acıların Üstesinden Gelmek

Vesim Lebed ise, "Oyun ve müzik sayesinde çocukların acılarını ve korkularını hafifletiyoruz," şeklinde ifade ediyor. Bu genç gönüllüler, Filistinli çocuklar için kamplar ve çadır yerleşimlerinin etrafında oyun ve müzik alanları kurarak, çatışmaların etkilerini hafifletmeye çalışıyor.

Çocukların Kahkahaları Umut Veriyor

Gazze semalarındaki askeri uçakların gürültüsü ve patlamalar devam etse de, çocukların kahkahaları içindeki umut, savaşın zorbalığını aşmalarına yardımcı oluyor. Bazı çocuklar bir gitaristin melodisine eşlik ederken, diğerleri eğlenceli bir komedi gösterisiyle gülüyor.

Sevgiyle Büyüyen Umut

Savaşta sevdiklerini kaybetmenin derin acısını yaşayan bu çocukların, zorunlu göç, yiyecek, ilaç ve su sıkıntısı gibi zorluklarla başa çıkmalarına rağmen geçirdiği mutlu anlar, ailelerini de sevindirmekte. Bu kısa süreli mutluluk, ailenin ruhuna da enerji katıyor.

Anadolu Ajansı.