DOLAR
34,17 0,14%
EURO
37,19 0,27%
ALTIN
2.930,47 -0,08%
BITCOIN
2.308.826,02 -1,32%

Genç Parlamenterlere Gazze Çağrısı: Barış İçin Ses Verin

Selman Özboyacı, genç parlamenterleri Gazze'deki duruma karşı ses yükseltmeye davet etti.

Yayın Tarihi: 16.10.2024 15:00
Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 15:00

Genç Parlamenterlere Gazze Çağrısı: Barış İçin Ses Verin

Genç Parlamenterlere Barış Çağrısı

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, genç parlamenterleri Gazze'de yaşanan hukuksuzluklara karşı durmaya davet etti. Özboyacı, Parlamentolar Arası Birlik'in (PAB) 149. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Gel gideceklerimiz tarihin akışında doğru yerde, insanlığın ve barışın yanında duralım." dedi.

Bilim ve Teknolojinin Rolü

Özboyacı, konuşmasında insanlığın bilim ve teknoloji aracılığıyla büyük ilerlemeler kaydettiğini dile getirdi. Gelişmelerin birçok olanağı beraberinde getirdiğini ifade eden Özboyacı, özellikle gençlerin bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirebileceğine vurgu yaptı. Ancak gençlerin bazı bölgelerdeki olumsuz koşullardan etkilenerek geri kaldığını belirtti.

Trajik Olaylar ve İnsanlık

Son dönemde Gazze'de yaşanan trajedileri göz önünde bulunduran Özboyacı, 19 yaşındaki Şaban Ahmed'in hayatını kaybetmesini örnek gösterdi. Özboyacı, "Barışçıl bir gelecek inşa etmek için bu trajediyi görmezden gelemeyiz. Eşit fırsatlara erişemeyen gençlerimizin sesi olmalıyız," açıklamasında bulundu.

Gazze'ye Duyarlılık Çağrısı

Özboyacı'nın çağrısı, genç parlamenterlerin Gazze'deki yaşananlara karşı seslerini yükseltmeleri yönündeydi. "Bugün burada bulunan yüzlerce genç milletvekili ile elbirliği yapmalıyız. Unutmayalım ki adil bir dünya ancak barışçıl bir gelecek inşa edilerek mümkün olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.