DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,93 -0,04%
ALTIN
2.919,47 0,25%
BITCOIN
2.097.047,27 -0,73%

Gölcük'teki Cinayet Davasında Müebbet Talebi

Kocaeli Gölcük'te bir cinayet davasında, sanıklar için müebbet hapis cezası talep edildi. Olayın detayları mahkemede ele alındı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 11:07

Gölcük'teki Cinayet Davasında Müebbet Talebi

Kocaeli'de Cinayet Davası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, bir kişiyi bıçaklayarak öldürmek ve oğlunu yaralamakla suçlanan iki sanığın müebbet hapis cezası talep edildi. Sanıklar, tutuklu olarak yargılanmakta.

Duruşma Bilgileri

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ö.K. ve kuzeni S.K. katıldı. Maktul Süleyman Kabadayı’nın eşi Şerife Kabadayı ve yaralı oğlu Ahmet Hakkı Kabadayı da davada yer aldı.

Sanıkların İfadeleri

Sanık Ö.K., olayın kazara gerçekleştiğini belirterek, her iki taraf için de üzüntü duyduğunu ifade etti ve tahliye talebinde bulundu. Diğer sanık S.K. ise, olay yerine zarar vermek amacıyla gitmediğini öne sürerek tahliyesini istedi.

Müştekilerin Durumu

Maktulün eşi ve oğlu, şikayetlerinin devam etmekte olduğunu Mahkemeye bildirdi.

Savcı'nın Mütalaası

Cumhuriyet Savcısı, sanıkların "kasten öldürme" suçunu işlediklerine kanaat getirerek müebbet hapis, "haksız tahrik altında kasten yaralama" suçlamasıyla ise 3 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası talep etti.

Mahkeme Kararı ve Duruşmanın Devamı

Mahkeme heyeti, savcılığın mütalaasına karşı sanıkların ve avukatlarının savunma yapabilmesi için ek süreye ihtiyaç olduğuna hükmederek, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ilerleyen bir tarihe ertelendi.

Olayın Detayları

Bu olay, 3 Ekim 2022 tarihinde, Gölcük’te Donanma Mahallesi'nde meydana gelen bıçaklı kavgada Süleyman Kabadayı'nın hayatını kaybetmesi ve oğlu Ahmet Hakkı Kabadayı'nın yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.