DOLAR
34,22 0%
EURO
37,92 -0,21%
ALTIN
2.923,82 0,02%
BITCOIN
2.080.279,15 0,23%

Güney Afrika'da İki Kadın Cinayeti: Kefalet Duruşması Ertelendi

Güney Afrika'da 2 kadının cesetlerini domuzlara yediren katil zanlılarının kefalet duruşması 6 Kasım'a ertelendi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 22:14
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 22:14

Güney Afrika'da İki Kadın Cinayeti: Kefalet Duruşması Ertelendi

Güney Afrika'da Şok Edici Cinayet Olayı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Limpopo eyaletindeki bir domuz çiftliğinde meydana gelen vahşi bir cinayet olayı gündemi sarstı. İki kadının izinsiz girdiği çiftlikte öldürülmesi ve ardından cesetlerinin domuzlara yedirilmesiyle suçlanan çiftlik sahibi ve iki çalışanı, Polokwane Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Duruşma Tarihi Değişti

Ulusal medyada yer alan haberlere göre, 45 yaşındaki Maria Makgato ve 34 yaşındaki Lucia Ndlovu adlı kadınlar, Ağustos ayında domuz çiftliğinde saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. 60 yaşındaki çiftlik sahibi Zachariah Olivier ile 19 yaşındaki Rudolph de Wet ve 50 yaşındaki William Musora'nın kefalet talebi, yapılan duruşmada daha fazla soruşturmanın gerekliliği nedeniyle 6 Kasım'a ertelendi. Mahkeme, zanlıların tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verdi.

Olayın Detayları ve Halkın Tepkisi

17 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda, yiyecek artıkları toplamak amacıyla çiftliğe giren bir grup, çiftlik sahibinin ve işçilerinin silahlı saldırısına uğradı. Yaralı olarak kurtulan Mabutho Ncube'nin polise ihbarda bulunmasının ardından yapılan arama, kadınların cesetlerini kısmen yenmiş halde domuz ahırında buldu. Zanlıların, delilleri yok etmek amacıyla cesetleri domuzlara yedirdikleri öne sürüldü.

Toplumun Eylemi

İlk kefalet duruşması 10 Eylül'de yapılmış ve 2 Ekim'e ertelenmişti. Duruşma sırasında, olayın kurbanları adına adalet isteyen bir grup, zanlıların kefalet talebinin reddedilmesi için mahkeme önünde gösteri düzenledi.