DOLAR
34,23 -0,05%
EURO
37,92 0,01%
ALTIN
2.916,78 0,34%
BITCOIN
2.091.190,27 -0,43%

Güney Kore, Orta Doğu'daki Gerilim Nedeniyle Askeri Uçak Gönderiyor

Güney Kore, vatandaşlarının tahliyesi için Orta Doğu'ya askeri nakliye uçağı gönderme kararı aldı. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:06
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:06

Güney Kore, Orta Doğu'daki Gerilim Nedeniyle Askeri Uçak Gönderiyor

Güney Kore'nin Tahliye Operasyonu

Güney Kore, Orta Doğu'daki artan gerilim nedeniyle vatandaşlarının güvenliği için acil tedbirler almaya başladı. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, bölgedeki Güney Korelilerin tahliyesi amacıyla askeri nakliye uçaklarının derhal gönderilmesine yönelik talimat verdi.

Toplantı ve Tedbirler

Yonhap'ta yer alan habere göre, Yoon, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırıları sonrasında üst düzey hükümet yetkilileri ile acil bir toplantı gerçekleştirerek güvenlik önlemlerini görüştü. Yoon, ülkedeki vatandaşların korunmasının en öncelikli mesele olduğuna vurgu yaptı.

Gözlemler ve İzleme Süreci

Toplantının ardından Devlet Başkanlığı Sözcüsü Jeong Hye-jeon, Yoon'un Orta Doğu'daki güvenlik durumunun Güney Kore'nin enerji arzı ve tedarik zincirini etkileyebileceğini belirttiğini, bu nedenle bölgedeki durumun 24 saat izlenmesi için önleyici tedbirlerin alınması talimatı verdiğini açıkladı.

Güney Kore Vatandaşlarının Sayısı

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı verilerine göre, Lübnan'da 130, İran'da 110 ve İsrail'de 480 Güney Kore vatandaşı bulunuyor.

İran'ın Füze Saldırıları

İran, ulusal güvenliğini tehdit eden saldırılara karşılık olarak İsrail'e birçok füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bu saldırılar Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına misilleme olarak yapıldığı belirtildi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, X sosyal medya platformunda paylaştığı mesajında, "Saldırgan değiliz ancak tehdide karşı kararlıyız. İran'la çatışmaya girmeyin" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Yanıtı

Batı Kudüs'te yapılan bir toplantıda, İran'ın füze saldırısına karşılık verilmesine karar verildiği, ancak bu misillemenin nasıl olacağına dair herhangi bir karar verilmediği bildirildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, görüntülü açıklamasında, füze saldırısının İran için "büyük bir hata" olduğunu ve bunun bedelini ödeyeceklerini ifade etti.