DOLAR
34,24 0%
EURO
37,45 0%
ALTIN
2.928,22 0%
BITCOIN
2.148.349,03 0,51%

Güney Kore, Silahlı Kuvvetler Günü'nde Güçlü Askeri Gücünü Sergiledi

Güney Kore, Silahlı Kuvvetler Günü töreninde Hyunmoo-5 füzesi dahil birçok askeri teçhizatı tanıttı. Devlet Başkanı Yoon, Kuzey Kore'ye sert uyarılarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 10:19
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 10:19

Güney Kore, Silahlı Kuvvetler Günü'nde Güçlü Askeri Gücünü Sergiledi

Güney Kore, Silahlı Kuvvetler Günü'nde Askeri Güç Sergiledi

Güney Kore, Silahlı Kuvvetler Günü etkinliklerinde en güçlü balistik füzesi olan Hyunmoo-5 ve birçok etkili silah sistemini gün yüzüne çıkardı. Yonhap ajansının aktardığına göre, bu yılki tören, başkent Seul’ün güneyindeki Seul Hava Üssü'nde gerçekleştirildi.

340 Askeri Teçhizat ve Silah Sistemi Sergilendi

Etkinlikte, toprak altına sızma yeteneğine sahip yaklaşık 8 tonluk konvansiyonel savaş başlığı taşıyabilen Hyunmoo-5 balistik füzesi dahil olmak üzere yaklaşık 340 askeri teçhizat sergilendi. Törende, Hyunmoo karadan karaya füzeleri, K9 Thunder obüsleri ve dört ayaklı robotlar gibi gelişmiş silahlar da tanıtıldı.

ABD'nin Güvenlik Taahhüdü

ABD ise etkinlik sırasında, uzun menzilli B-1B bombardıman uçağı göndererek Güney Kore'ye olan güvenlik taahhüdünü açık bir şekilde gösterdi.

Askeri Geçit Töreni ve Morale Destek

Güney Kore ordusunun, günün ilerleyen saatlerinde askerlerin moralini yükseltmek ve Kuzey Kore'nin olası saldırılarına karşı caydırıcılık sağlamak amacıyla başkent sokaklarında bir geçit töreni düzenleyeceği bildirildi.

Devlet Başkanı Yoon’dan Kuzey Kore’ye Sert Uyarı

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, törende yaptığı konuşmada Kuzey Kore’nin nükleer silah kullanımına dair tehdidinin sonuçları hakkında uyarılarda bulundu. Yoon, "Kuzey Kore nükleer silah kullanmayı düşünürse, ordumuzun ve Güney Kore ile ABD ittifakının kararlı yanıtıyla karşılaşacaktır. O gün, Kuzey Kore rejiminin sonu olacaktır." dedi.