Hakan Sinangil, Güneydoğu Anılarıyla Terör Mağduru Hayatlara Dokunmak İstiyor
Yazar Hakan Sinangil, 28 yıl aradan sonra Güneydoğu Anadolu'da teğmen olarak görev yaptığı dönemin hikayelerini "1382 Son Mermi" başlıklı kitabında bir araya getirdi. Sinangil, yaşadığı zorluklara rağmen hayata tutunma mücadelesini okurlarıyla paylaşıyor.
Görev Bilinciyle Yazıldı
Galatasaray Lisesi ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Sinangil, 1995-1996 yıllarında askerlik yaptığı dönemde biriktirdiği anılarını, bir görev bilinciyle okuyuculara sunuyor. İstanbul'da düzenlenen bir etkinlikte kitabını tanıtan Sinangil, anılarını kaleme almasının sebebini, yaşananların unutulmaması gerektiği şeklinde ifade etti.
"Askere gitmeden önce bir ay Paris'teydim. Bir silah bile tutmamıştım. O coğrafyaya gittikten sonra böyle bir sorumluluk ile baş başa kaldım" diyen Sinangil, kitabını yazmaya 20-25 yıl sonra başladığını belirtti. "Amacım yazar olmak, kitaplar yazmak değil"
Yazma Süreci ve Duygusal Yük
Sinangil, anılarını doğrudan yazdığını belirterek, "Hiçbir hazırlık yok. Not tutmadım" ifadesini kullandı. Bilinçaltında tüm anıların hazır olduğunu düşündüğünü ve yazmaya başladıktan sonra duygularının aktarıldığını söyledi. "Bu ödül gibi bir şey. Bu görev tamamlandı, bu yük benim üstümden çıktı"
Kitap, 20 Milyon Terör Mağduruna Hitap Ediyor
Sinangil, sosyal medya aracılığıyla okuyuculardan çok sayıda geri dönüş aldığını ifade ederek, "İnsanlar kendi yaşadıklarını, hikayelerini anlatıyorlar" dedi. "Bu ülkede 20 milyon insanın terör mağduriyeti var. Gerçekten rakam en aşağı o kadar"
Kitabın İçeriği
Erik Yayınları'ndan çıkan "1382 Son Mermi", 368 sayfa ve 60 bölümden oluşuyor. Kitapta, çatışmaların ve sonrası yaşanan duygusal yüklerin yanı sıra sivil askerlerin dostlukları ve aile özlemleri gibi unsurlar da yer alıyor. Sinangil, "Kitap, 'görev tamamlandı' diye bitiyor ama bu dönem, benim gibi sivil asker olan 3 milyon insanın hikayesini içeriyor"
Genç Kuşaklara Uyarı
Sinangil, genç kuşakları suçlamak istemediğini, ancak onlara ait dünyaların farklı olduğunu vurguladı. "Bu çocukların uzak durması gereken sahte profiller var. 'İnfluencer' olarak adlandırılan bu kişiler, onları hayal dünyasında mutlu etmeye çalışıyor"
Yazar Hakan Sinangil, 28 yıl sonra Güneydoğu Anadolu'da teğmen olarak görev yaptığı dönemdeki hikayelerini "1382 Son Mermi" başlıklı kitapta topladı.