DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.141.511,28 0,51%

Hamas, İsrail'in WFP Ekiplerine Yönelik Saldırısını Kınadı

Hamas, İsrail'in Dünya Gıda Programı ekiplerine saldırarak yardım kuruluşlarını korkutmayı amaçladığını öne sürdü.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 16:19

Hamas, İsrail'in WFP Ekiplerine Yönelik Saldırısını Kınadı

Hamas: İsrail, WFP Ekiplerini Kasten Hedef Alıyor

Hamas, İsrail ordusunun Gazze'de Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) ekiplerini hedef aldığını iddia etti. Yapılan yazılı açıklamada, 27 Ağustos akşamı gerçekleşen olayda, WFP ekibine ateş açılmasının arkasında İsrail ordusunun bulunduğu vurgulandı.

İnsanlık İçin Yardım Faaliyetleri Engelleniyor

Açıklamada, "WFP ekibi, Gazze Şeridi'nde soykırıma maruz kalan halk için yardım faaliyetleri yürüten insani yardım kuruluşlarının korkutulması amacıyla hedef alındı," denildi. Ayrıca, İsrail ordusunun Gazze'deki hem Filistin halkına hem de insani yardım ekiplerine karşı suçlar işlediği belirtildi.

Uluslararası Toplumdan Hesap Sorma Çağrısı

Hamas, uluslararası topluma, İsrail'in Gazze'deki insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrailli yetkililerden hesap sorulması gerektiği ifade edildi.

Gazze'deki Durum Çetin

Merkezi Roma'da bulunan WFP, 27 Ağustos akşamında ekiplerinin bir İsrail kontrol noktasına yakın bir yerde ateş altında kalmasının ardından Gazze'deki personelin hareket ettirilmesinin durdurulduğunu açıkladı. Özellikle BM gibi yardım kuruluşlarının sık sık hedef alınmasının insanlık durumunu daha da zorlaştırdığı belirtiliyor.

Ölü Sayısı ve Sivil Altyapının Tahribi

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 40 bin 602 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölülerin arasında 16 bin 589 çocuk ve 10 bin 980 kadın bulunuyor. Enkaz altında halen binlerce kişinin olduğu bildirilirken, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınıyor.