DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,82 0,16%
ALTIN
2.924,37 0,08%
BITCOIN
2.065.961,83 0,69%

Hamas'tan İsrail'e Direniş Mesajı

Hamas, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı Filistin halkının direnişini sürdüreceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 19:15
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 19:15

Hamas'tan İsrail'e Direniş Mesajı

Hamas: Direniş Devam Edecek

Hamas, Gazze Şeridi'nde İsrail'in gerçekleştirdiği cinayetlerin, Filistin halkına ve direnişe boyun eğdiremeyeceğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in yerinden edilen kişilerin barındığı okul, yetimhane ve bazı evleri hedef almasına tepki gösterildi.

İşgal ve Sonuçları

Açıklamada, "ABD yönetiminin suç ortaklığı ve desteğiyle devam eden siyonist katliamlar, Filistin halkının direnişini ve kararlılığını zayıflatamayacak," ifadeleri yer aldı. Gazze'de Han Yunus bölgesinde yapılan saldırılarda 53 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İnsani Acil Durum Çağrısı

Açıklamada ayrıca, "masum sivillerin korunması, siyonist terörün frenlenmesi ve bölgedeki yıkım çabalarının durdurulması" için acil harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu. İsrail ordusunun, Zerka bölgesindeki Maskat Okulu ve Emel Yetimler Enstitüsü gibi yerleri hedef alarak sivil kayıplara neden olduğu bildirildi. Bu saldırılarda 26 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sonuç ve Kararlılık

Hamas, işgal güçlerinin cinayetlerinin, Filistin halkının özgürlük umudunu gerçekleştirme yolundaki direnişi artıracağını belirtirken, İsrail hükümetinin yakmaya çalıştığı ateşin yalnızca kendisine zarar vereceğini belirtti.