DOLAR
34,06 -0,03%
EURO
37,8 0,22%
ALTIN
2.800,12 0,05%
BITCOIN
2.107.341,48 -2,64%

Hamas'tan Netanyahu'ya Tepki: Hayali Zafer Peşinde

Hamas, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Gazze'de hayali bir zafer arayışında olmakla suçladı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 01:29
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 01:29

Hamas'tan Netanyahu'ya Tepki: Hayali Zafer Peşinde

Hamas: Netanyahu'nun Peşinde Olduğu Zafer Hayalden İbaret

Hamas, İsrail'in başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de yürüttüğü politikaların, gerçek bir zafer sağlamak yerine hayali bir başarı peşinde olduğunu öne sürdü. Dünkü basın toplantısında Netanyahu, 6 İsrailli esirin ölümünden Hamas'ı sorumlu tutmuştu.

Rişk'ten Sert Tepki

Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Direniş güçlerinin elindeki esirlerin hayatı için esas sorumluluk Netanyahu'ya aittir. Direniş, esirlerin hayatlarını korumaya çalışırken, Netanyahu onları öldürmeyi tercih ediyor" dedi.

Esir Değişimi ve Ateşkes Meseleleri

Rişk, Netanyahu'nun açıklamalarının esir takası ve ateşkes anlaşmalarını engellediğini vurguladı. Ayrıca, Netanyahu'nun 11 aydır Gazze'de halkına sunduğu zafer yalanını ifşa ettiğini belirtti.

Netanyahu'nun Şok İfadeleri

Netanyahu, basın toplantısında, Gazze'de bulunan 6 İsrailli esirin cenazelerinin tespit edilmesinin ardından Mısır ile Gazze sınırındaki tartışmalar hakkında, "Şoke oldum" dedi. İsrail ordusu, bu cenazelere 1 Eylül'de Refah kentinde ulaşmıştı.

Hamas'ın Açıklamaları

Hamas, esirlerin ölümünün arkasında İsrail'in eğitimli askerleriyle kullandığı Amerikan silahlarının bulunduğunu ifade ederek, "Bu durum, Filistin halkına karşı yapılan bombardımanın bir sonucudur" açıklamasında bulundu.