DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,61 0,04%
ALTIN
2.925,19 -0,19%
BITCOIN
2.161.734,97 -0,83%

Hamza Yusuf: İngiltere, Savaş Suçlusu İsrail'e Silah Satmaya Devam Ediyor

Eski İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, İngiltere'nin İsrail'e silah satışını eleştirdi ve masumların korunması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:01
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:01

Hamza Yusuf: İngiltere, Savaş Suçlusu İsrail'e Silah Satmaya Devam Ediyor

Hamza Yusuf: "İngiltere, Savaş Suçlusu İsrail'e Silah Satmaya Devam Ediyor"

Haber: EHLÜL ÇETİNKAYA - Eski İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf, görevi sırasında İngiltere hükümetinin İsrail'e silah satışını durdurma çağrısında bulundu. Yusuf, "İngiltere hükümeti savaş suçu işleyen bir ülkeye silah satmaya devam ediyor." dedi.

Masumların Hayatı Öncelikli Olmalı

Hamza Yusuf ve Filistin'le dayanışma yürüyüşlerinin organizatörlerinden El-Aksa'nın Dostları'nın Başkanı İsmail Patel, beri, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının birinci yılında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Yusuf, İsrail saldırıları karşısında durmanın sadece Müslüman olma meselesi olmadığını ifade ederek, "Müslüman, ateist, Yahudi ya da Hristiyan, kimin öldürüldüğü fark etmez. Masumların ölümü karşısında durmalıyız." şeklinde konuştu.

İngiltere Hükümetine Eleştiriler

Yusuf, İngiltere hükümetine, silah satışlarını durdurma taleplerinin dikkate alınmadığını belirtti. "İngiltere hükümeti, masumların yaşamını hiçe sayarak savaş suçları işleyen bir ülkeye silah satmaya devam ediyor. Bu kesinlikle kabul edilemez." dedi.

Filistin'le Dayanışma Hareketi Büyüyor

Bir yıldır devam eden Filistin'le dayanışma eylemleri, İngiltere'nin dört bir yanında düzenleniyor. El-Aksa'nın Dostları Başkanı İsmail Patel, bu süreçte 1 milyondan fazla kişinin eylemlere katıldığını bildirdi. Farklı inanç ve etnik kökenlerden insanları bir araya getiren bu hareket, politikacılara Filistin için cesur adımlar atma çağrısı yapıyor.

Hareketin Küresel Önemi

Patel, olayların küresel perspektifte değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Bazı ülkelerin İsrail ile ilişkilerini kestiğini ve silah satışlarını durdurduğunu belirten Patel, "İngiltere hükümeti bile açıkça desteklemekten çekiniyor. Bu, başlangıç için önemli bir adımdır." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Patel, "İsrail'in saldırganlığını durdurmak için harekete geçmeliyiz. Eğer durduramazsak, komşu ülkelere saldırmakta bir sakınca görmeyeceklerdir." diyerek bölgedeki tehlikeye dikkat çekti.