DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,91 0,04%
ALTIN
2.918,62 0,27%
BITCOIN
2.109.584,36 -1,35%

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: 40 Ölü

İsrail'in Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda 40 kişi yaşamını yitirdi, yaralılar ve kayıplar için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:07
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:07

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: 40 Ölü

İsrail’in Han Yunus’a Direk Saldırısı

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 40 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Avrupa Hastanesi’nden edinilen bilgilere göre, saldırı sabah saatlerinde Han Yunus’un doğusundaki Selam, Menara ve Maan bölgelerinde gerçekleştirildi.

Cenazeler Hastaneye Taşındı

Saldırılarda hayatını kaybeden 32 kişinin cenazeleri, sivil araçlarla hastaneye ulaştırıldı. Nasır Tıp Kompleksi kaynakları, 8 cenazenin daha hastaneye getirildiğini ve devam eden arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Görgü Tanıkları ve Tanıklar Meseleyi Birlikte Değerlendiriyor

Görgü tanıklarının aktardığına göre, İsrail ordusu, Filistinlilere ait evleri bombalarken, bölgeye yaklaşan herkese ateş açtı. Saldırıda Zerd, Aslih, Şair ve diğer ailelerin birçok evi hedef alındı. Ölü ve yaralılara ulaşma imkanı ise yalnızca İsrail ordusunun bölgeden ayrılması sonrasında sağlanabildi.

Özel İsimlere Dikkat

Filistin resmi ajansı WAFA tarafından iletilen bilgilere göre, Ahmed ez-Zerd ve ailesi saldırıya uğradı. Zerd’in ağabeyi, amcası ve birçok aile üyesi bu olayda hayatını kaybetti. Kendisi ile annesi ve kardeşi ağır yaralandı.

Baskının Etkileri

İsrail ordusunun ani sızma operasyonları ve bombardımanları nedeniyle Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinden çok sayıda Filistinli ailenin gece karanlığına rağmen evlerini terk ettiği gözlemlendi. Önceki açıklamalarla kıyaslandığında, ölü sayısının ilk belirlemelere göre 20 iken, bu rakam 40’a yükseldi.