DOLAR
34,2 0%
EURO
37,83 0,2%
ALTIN
2.913,02 0,47%
BITCOIN
2.129.045,76 -2,33%

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: 53 Ölü

İsrail'in Han Yunus'taki bombalı saldırıları sonucunda 53 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında çalışmalar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 17:14
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 17:14

Han Yunus'ta İsrail Saldırısı: 53 Ölü

Han Yunus'ta Ki Trajedi

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sabah saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında 53 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Saldırı Detayları

Gazze'deki Avrupa Hastanesi kaynaklarına göre, Han Yunus'un doğusundaki Selam, Menara ve Maan bölgelerine düzenlenen saldırılarda ilk belirlemelere göre 32 kişinin cenazesi sivil araçlarla hastaneye ulaştırıldı.

Nasır Tıp Kompleksi'nden edinilen bilgilere göre, 8 cenaze daha Han Yunus'un doğusundaki alanlardan hastaneye getirildi ve enkaz altında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Aileler Üzerindeki Etkisi

İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırıda, aynı aileden 13 kişinin cenazesi hastanelere kaldırıldı. Ayrıca, 8 kişinin enkaz altında bulunduğu bildirildi.

Görgü tanıklarına göre, İsrail güçleri, sivillere ait evleri bombaladı ve hemen ardından bölgeye sürpriz baskınlar düzenleyerek, hareket eden herkese ateş açtı.

Çocuklar ve Aileler

Filistin resmi haber ajansı WAFA aracılığıyla edinilen bilgiye göre, İsrail güçleri Han Yunus'un güneydoğusundaki bir iki katlı eve saldırarak, gazeteci Ahmed ez-Zerd'in ailesinden birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Zerd'in ağabeyi, amcası ve amca çocukları da saldırıda hayatını kaybetti. Zerd, annesi ve kardeşi ise ağır yaralandı.

Olay yerindeki sağlık ve kurtarma ekipleri, yıkılan evin enkazındaki ölü ve yaralıları kurtarmak için hava saldırısı nedeniyle geç kalmak zorunda kaldı.

Filistinli Ailelerin Yaşadığı Zorluklar

Saldırılar nedeniyle Kizan en-Neccar ve Menara bölgelerinde, gece karanlığına rağmen birçok Filistinli ailenin terk etmek zorunda kaldığı gözlemlendi. Bu durum, bölgedeki insani krizin daha da derinleşmesine yol açmaktadır.