DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.539,64 -0,14%

Hava Yolu İle İhracat Artışı ve Sosyal Projeler: Türkiye'deki Son Gelişmeler

Hava yoluyla ihracat artışı ve Kahramanmaraş'taki konut projeleri dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 10:45

Hava Yolu İle İhracat Artışı ve Sosyal Projeler: Türkiye'deki Son Gelişmeler

Türkiye'nin Hava Yolu İhracatı 92,5 Milyar Dolağa Ulaştı

Son beş yılda Türkiye, hava yoluyla 92,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek %72’lik bir artış gösterdi. (Erhan Cihan Ünal/Ankara)

Kahramanmaraş'ta Yeni Konut Projesi Yükseliyor

Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi'nin yerine inşa edilen 32 bloklu konut projesi büyük ilerleme kaydetti. TOKİ ve Emlak Konut'un ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen proje kapsamında yürüyüş yolları, çocuk parkları ve spor salonları gibi sosyal alanlar da oluşturuluyor.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, "Yıl sonuna kadar 777 konutun ve iş yerinin tamamlanması sağlanmış olacak. 6 Şubat 2025'te burada kura işlemleri yapılacak ve Kahramanmaraş'ta önemli bir mesafe alınmış olacak" dedi. (İzzet Mazı/Kahramanmaraş)

İklim Değişikliği ve Orman Yangınları

Son dönemde artan orman yangınları, iklim değişikliği ve insan davranışları gibi faktörlerden kaynaklanıyor. BM Afet Riski Azaltma Ofisi Üyesi Jean-Louis Rossi, "Bu felaketler artık yeni bir standart haline geldi. Küresel ısınma ve kent-kırsal etkileşimleri bu artışta rol oynuyor" ifadelerini kullandı. Aylık veriler, 2023'ün sonuna kadar Avrupa'daki yangınların ortalama seviyelerin %40 üzerinde olduğunu gösteriyor. (Muhammet İkbal Arslan/Cenevre)

Havai Fişeklerin Çevresel Etkileri

Havai fişek gösterimleri, sadece havayı değil, toprak ve su kaynaklarını da kirletiyor. Doç. Dr. Efsun Dindar, havai fişeklerin yarattığı gürültü ve ışık kirliliği ile hayvanlar üzerinde yapabileceği olumsuz etkiler konusunda uyarıda bulundu. (Yeşim Yüksel/İstanbul)

Sağlıklı Hayat Merkezleri: Ücretsiz Kilo Verme İmkanları

İstanbul’da 29 Sağlıklı Hayat Merkezi, ücretsiz kilo vermek için diyetisyen kontrolünde beslenme danışmanlığı sunuyor. Diyetisyen Amine Aydın, "Birçok kişi bu hizmetten habersiz, tek yapılması gereken randevu alarak gelmek" dedi. (Gökçe Karaköse/İstanbul)

Öznur Cüre Girdi'nin Başarı Hikayesi

Paralimpik oyunlar şampiyonu Öznur Cüre Girdi, Okçular Vakfı'nın kendisi için dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, "Bu başarıda en büyük katkı kulübümün. Kazada yanımda olan anneme bu madalyayı hediye ediyorum" şeklinde konuştu. (Erkan Tiryaki/Paris)