DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.151.210,83 -0,43%

Hindistan'da Şiddetli Yağışlar 10 Can Aldı

Andra Pradeş ve Telangana'da etkili olan yağışlar sonucu 10 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 20:37
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 20:37

Hindistan'da Şiddetli Yağışlar 10 Can Aldı

Hindistan'da Yağışlar Can Alıyor

Hindistan'ın Andra Pradeş ve Telangana eyaletlerinde ardı ardına yaşanan şiddetli yağışlar 10 can kaybına neden oldu. NDTV kaynaklı haberlere göre, bu yağışlar, son 48 saatte hayatı derinden etkiledi.

Su Baskınları ve Kurtarma Çalışmaları

Andra Pradeş'in Vijayawada ilçesine bağlı Ambapuram, Nainavaram, Nunna ve Pathapadu köyleri tamamen su altında kaldı. Eyalet yetkilileri, bu köylerde yaşayanların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları başlattı.

Andra Pradeş İçişleri Bakanı Vangalapudi Anitha, "Şiddetli yağışlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 9. Kurtarma ekiplerimiz şu ana kadar 600 kişiyi güvenli bölgelere tahliye etti." açıklamasında bulundu. Tahliye işlemleri kapsamında 5 ilçeye bağlı 294 köyden toplamda 13,227 kişi güvenli bölgelere taşındı.

Tren Seferleri Askıya Alındı

NTR bölgesinde meydana gelen sel nedeniyle, tren seferleri askıya alınırken, bazı istasyonlarda çok sayıda yolcu mahsur kaldı.

Siklonun Etkisi Sürüyor

Hindistan Meteoroloji Dairesi, Umman Denizi'nde oluşan Asna siklonunun önümüzdeki 24 saat içinde batı-kuzeybatı yönüne doğru hareket ederek Hindistan kıyılarından uzaklaşmasının beklendiğini ifade etti. Siklon, Andra Pradeş'in kuzeyi ve Odişa'nın güney kıyılarında etkili olmaya devam ediyor.

Telangana'da Durum Kritik

Telangana’da yaşanan sağanak yağışları, su baskınlarına yol açtı. Mahabubabad bölgesinde sel nedeniyle bir kişi yaşamını yitirdi. Haydarabad ve çevresindeki bölgelerde derelerin taşması, köyler arasındaki yolların kapanmasına neden oldu.

Telangana'daki Suryapet civarında otoyol da su altında kaldı ve bu durum Haydarabad-Vijayawada kara yolundaki trafiği aksattı. Hindistan Meteoroloji Dairesi, Telangana'da 11 bölge için "kırmızı alarm" uyarısında bulundu.

Her yıl haziran ile eylül arasında görülen muson yağmurları, Hindistan'da sık sık büyük zararlar vermekte. Bu tür doğal olaylar, toplum üzerinde derin etkilere yol açıyor.