DOLAR
34,22 -0,04%
EURO
37,92 -0,01%
ALTIN
2.916,01 0,36%
BITCOIN
2.089.909,6 -0,39%

Hindistan, Orta Doğu'daki Gerilimlere Dikkat Çekti

Hindistan, Orta Doğu'daki çatışmaların genişleme ihtimalinden endişeli. Blinken ve Jaishankar önemli konuları görüştü.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 12:08
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 12:08

Hindistan, Orta Doğu'daki Gerilimlere Dikkat Çekti

Hindistan, Orta Doğu'daki Gerilimleri Yakından Takip Ediyor

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar, ülkesinin Orta Doğu'daki artan çatışma gerilimlerinden derin kaygı duyduğunu ifade etti. Jaishankar, Washington'da gerçekleştirilen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, bölgedeki son gelişmelere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çatışmaların Genişlemesi Konusunda Endişeler

Jaishankar, Hindistan'ın yalnızca Lübnan, Kızıldeniz ile İran ve İsrail arasındaki olaylardan dolayı değil, genel olarak Orta Doğu'daki tüm çatışmaların yayılma ihtimalinden kaygılandığını vurguladı. "Son gelişmeler ışığında, İsrail'in karşılık verme gereksinimini anlayabiliyoruz," diyerek, uluslararası insani hukukun önemine dikkat çekti.

Blinken ve Jaishankar Arasındaki Görüşme

Yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hint mevkidaşı Jaishankar ile bir araya geldi. İki bakan, ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, bölgesel ve küresel sorunlara yakın işbirliği sağlanması konularını görüştü. Ayrıca, iklim kriziyle mücadelede temiz enerji girişimleri hakkında işbirliği planlarını ele aldılar.

İran'ın İsrail'e Yönelik Saldırısı

Son zamanlarda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail'e yönelik çok sayıda balistik füze saldırısı başlattığı duyuruldu. Bu füzelerin fırlatılmasının ardından, başta Tel Aviv olmak üzere ülkede sirenler devreye girdi.