DOLAR
34,22 -0,03%
EURO
37,94 -0,06%
ALTIN
2.914,37 0,42%
BITCOIN
2.094.611,78 -0,63%

Hizbullah'tan İsrail'e Güçlü Saldırılar

Hizbullah, İsrail'in kuzeyine yönelik füze saldırıları düzenlediği bilgisini paylaştı. Askeri kışlalar ve yerleşim birimlerine isabetli vuruşlar yapıldı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 09:51
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 09:51

Hizbullah'tan İsrail'e Güçlü Saldırılar

Hizbullah'tan Yeni Saldırılar

Hizbullah, İsrail'in kuzey bölgelerine entegre askeri kışlalar ve yerleşim yerlerine füze saldırıları gerçekleştirdiğini açıkladı.

Saldırılara Dair Detaylar

Hizbullah, sosyal medya platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Şumira askeri kışlasında yer alan askeri birliklerin hedef alındığını belirtti. Açıkladığı verilere göre, bu askeri grubun bir dizi füze ile vurulduğu bildirildi.

Ayrıca, Lübnan sınırındaki Misgav Am yerleşiminde bulunan büyük bir İsrail piyade birliğine de füze ve topçu atışları ile saldırı düzenlendiği ifade edildi. Bu saldırının isabetli vuruşlarla sonuçlandığı kaydedildi.

Yine, Lübnan sınırına yakın olan Shtula yerleşim birimine 2 adet Burkan füzesi ile etkili bir saldırı yapıldığı da bildirildi.

İsrail'den Gelen Tepkiler

Öte yandan, Yediot Ahronot gazetesi, İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil bölgesinde sirenlerin çaldığını ve Lübnan'dan fırlatılan füzelerin açık alanlara düştüğünü duyurdu.

Hizbullah, ayrıca Lübnan sınırına yakın Kiryat Shimona yerleşiminde, bir grup İsrail askerinin ve topçu mevzilerinin hedef alındığını ve aleyhlerine bir dizi füze saldırısı düzenlendiğini açıkladı.