DOLAR
34,18 0,18%
EURO
37,83 0,1%
ALTIN
2.906,82 0,62%
BITCOIN
2.059.984,89 1,09%

Hizbullah'tan İsrail'e Saldırı Açıklaması

Lübnan Hizbullahı, İsrail'in kuzeyindeki askeri noktalar ve Mossad karargahına yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 17:58

Hizbullah'tan İsrail'e Saldırı Açıklaması

Hizbullah’ın Saldırı Girişimleri

Lübnan merkezli Hizbullah, İsrail'de önemli askeri tesisleri hedef aldığı yönündeki açıklamasıyla dikkat çekti. 5 Ekim akşamına kadar bazı bölgelerde gerçekleştirilen bu saldırılar, İsrail ordusunun aldığı güvenlik önlemleriyle örtüşüyor.

Tel Aviv ve Kuzey İsrail Hedef Alındı

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki çeşitli askeri noktaların yanı sıra Tel Aviv'deki Mossad karargahını gaye aldığını duyurdu. Organizatörler, sınırda Metula askeri mevkiine yakın Avivim ve Shtula yerleşimlerine yapılan topçu atışlarını bildirdi.

Füze Saldırıları ve Yaralanmalar

Hizbullah'ın füzeleri, Doviv, Kfar Giladi, Ramsa ve Samaka askeri alanlarına da fırlatıldı. Rosh Pinna ve Metula'daki askeri birimlerin hedef alındığı belirtildi. Ayrıca, Tel Aviv bölgesinde Mossad'ın karargahı ve 8200 numaralı üssün de hedef alındığı kaydedildi.

İsrail'in Güvenlik Önlemleri

İsrail ordusu, Tel Aviv ve çevresinde uyarı sirenlerinin çaldığını duyurarak, askeri önlemlerini artırdığını açıkladı. Ülkenin orta kesimlerine düşen füze parçaları nedeniyle 3 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca, füzeler yüzünden çıkan yangınlara müdahale için itfaiye ekipleri seferber oldu.

Kısıtlamalar ve Toplanma Yasakları

Öte yandan, İsrail ordusu, 5 Ekim akşamına kadar toplu toplanmalara çeşitli kısıtlamalar getirdi. Bu yasaklar, Tel Aviv Büyükşehir bölgesi ve Kudüs'teki Yahudi yerleşimlerini kapsıyor. 30 kişilik açık alan ve 300 kişilik kapalı alan kısıtlamalarıyla birlikte sığınaklara ulaşma imkanı olan yerlerde faaliyetler sürdürülebilecek.

Bu gelişmeler, bölgedeki gerginliğin artmasına ve uluslararası güvenlik endişelerinin yaygınlaşmasına neden oluyor.